Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Otthoni grillsütőmet kibélelhe...

Helikopeter kérdése:

Otthoni grillsütőmet kibélelhetem alumínium lemezzel?

Figyelt kérdés
Az eredeti lemez átégett, kilukadt. De tartok tőle, hogy az Al alacsony 660 fokos olvadáspontja és a faC 1100 fokos hője miatt káros anyagok képződhetnek.
2020. máj. 1. 13:30
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
46%
régen sarat (agyagot) használtak hőálló bélelésre
2020. máj. 1. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/32 anonim ***** válasza:
41%

ja bocs!

el is felejtettem, fogyasztói társadalom van: dob ki a kukába!


1. voltam

2020. máj. 1. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/32 anonim ***** válasza:
53%
Az eredeti lemez miből volt?
2020. máj. 1. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/32 TappancsMancs ***** válasza:
0%

Nem tudom mit sütnél az alumínium olvadáspontja környékén, meg egyáltalán képes-e bármilyen sütő ilyen hőfokra, de én biztonsági okokból inkább lecserélném, ha az oldala kilyukadt a hőtől. Lehet annak más baja is, szerintem jobb ha lecseréled. Jó már az is ha tud 300 fokot. De szerintem inkább cseréld le, minthogy kimész, hogy kész a süti és jééé ég a konyha.


Ha mégsem dobod ki, akkor egy alu lemez nyilván kellene, hogy bírja a sütési hőfokokat, de ne legyen légrés lehetőleg az oldalai között.

2020. máj. 1. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/32 TappancsMancs ***** válasza:
0%
1-es jó vagy :D akkor tapassza ki sárral? :D
2020. máj. 1. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/32 anonim ***** válasza:
62%

miért ne?


de te is jó vagy!

te a konyhában szoktál sütit grillezni?

és nem gázzal fűt, hanem szénnel, ami kicsit melegebbet is tud 300 foknál.

2020. máj. 1. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/32 anonim ***** válasza:
87%

Szabad ember vagy Helikopeter, kibélelheted a grillsütődet alumínium lemezzel, ám én mégsem ajánlom.

Nem a képződő fém-oxidok jelentik a gondot, te leszel nagyon mérges. A kárba veszett munka miatt.

Szerintem, sima acéllemezzel foltozd be a grillsütőt! Aztán hajrá, jó étvágyat!

2020. máj. 1. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/32 TappancsMancs ***** válasza:
0%

"te a konyhában szoktál sütit grillezni?"

:D jó ez poén volt - nem néztem, hogy faszénen süt

2020. máj. 1. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/32 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy lesznek néhányan, akik nem értik. Wiki szerint a faszén 1100 fokon ég, és bár a sütés magasságában csak 100-300 fok van, a lemez érintkezik a faszénnel közvetlenül. (A vas olvadáspontja 1500 fok.) A sütőm alja lukadt ki, ami eredetileg kb. 2-3mm vastag vaslemez, ezt szeretném megerősíteni. Tudom, hogy 10-15ezer Ft egy új, de igyekszek megjavítani, amit tudok. Csak, hogy ne erősítsem a fogyasztói társadalmat. Köszönöm a válaszaitokat.
2020. máj. 1. 22:06
 10/32 TappancsMancs ***** válasza:
46%

Jólvanna nem figyeltem.

Nézted, hogy tényleg 2-3 mm vastag a lemez? Mert ha vékonyka esetleg kiolvadhat, felizzik és a faszén súlya még nyom is rajta egyet. Meg kérdés mekkora a lyuk? Ha viszonylag kicsi, akkor én kavicsokat tennék bele, nyilván fedje át a lyukat, de nem is csak egyet, hanem azzal bélelném ki az alját. A kavicságyra meg mehet a faszén. Persze kérdés, hogy hol találsz megfelelő méretű kavicsokat és elegendő mennyiségben.

A sár is elvileg jó lehetne, de kevésbé erős és könnyebben újra kilyukadhat, ha találnál valahol agyagot, azzal jobb lenne betapasztani.

A fémlemez is nyilván jó lenne, de ha gömb grill, akkor nem fog úgy fedni, domborítani is kellene... szerintem a kavics a legegyszerűbb, vagy ha találsz a környéken agyagos földet.

2020. máj. 1. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!