Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen légnyomás, vagy front...

Milyen légnyomás, vagy front okozza azt, amikor a füst nem száll fel, hanem megül a város fölött?

Figyelt kérdés
Meg a kéményekből is vízszintesen szétterjedve megy szét a füst.
2021. máj. 4. 12:01
 1/2 anonim ***** válasza:
2021. máj. 4. 12:09
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Leszálló légáramlat. Front hatására
2021. máj. 4. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Jelenleg front van? Vagy volt front a közelmúltban?

Tegnap este rosszul lettem, pánikroham-szerű tünetekkel, elgyengült kezek, kicsit verejtékezés, enyhe hányinger. Ezt okozhatta front? Mert másra nem tudok tippelni.

Mik az okai annak, ha a folyadék belsejében csak a külső légnyomás jelenik meg?

a) Nagyon kicsi a folyadék sűrűsége. b) ebben az esetben a folyadéknak nincs súlya. c) a folyadék szabadon esik. d) a hidrosztatikai nyomás értéke nulla.

Ha egy alagútban lecsökken a légnyomás, akkor egy mélyre merült tengeralattjáróban is?

Mikor Pécs és Pest közt utazom vonattal, három alagúton is átmegyünk. Mivel a szerelvény nem légmentesen zár, nagyon érezhető a nyomásváltozás; a dobhártya kidomborodik, sőt kicsit a szemem is bizsereg. És mivel a tengerszint feletti magasság nem változik akkor,...

Hogyan működik a légnyomást bemutató vizespoharas kísérlet?

Igaziból a pohár lehetséges pozícióit nem értem: 1. A vízzel teli, szájával lefele fordított, papírlappal lefedett pohárból a víz nem folyik ki, mert a légnyomás alulról odaszorítja a lapot. 2. Viszont amikor oldalra fordítottam a poharat, a víz elkezdett kifolyni...

Hogyan függ össze a nyomás a hőmérséklettel?

Addig értem, hogy mikor sok légnemű részecske van egy tárolóedényben, akkor együttesen nagyobb nyomást tudnak kifejteni az edény falára. Továbbá, mivel sokan vannak, gyakrabban is ütköznek, amitől (hő)energia szabadul fel. Azaz nagyobb nyomáshoz nagyobb hőmérséklet...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!