Milyen légnyomás, vagy front okozza azt, amikor a füst nem száll fel, hanem megül a város fölött?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tegnap este rosszul lettem, pánikroham-szerű tünetekkel, elgyengült kezek, kicsit verejtékezés, enyhe hányinger. Ezt okozhatta front? Mert másra nem tudok tippelni.
a) Nagyon kicsi a folyadék sűrűsége. b) ebben az esetben a folyadéknak nincs súlya. c) a folyadék szabadon esik. d) a hidrosztatikai nyomás értéke nulla.
Mikor Pécs és Pest közt utazom vonattal, három alagúton is átmegyünk. Mivel a szerelvény nem légmentesen zár, nagyon érezhető a nyomásváltozás; a dobhártya kidomborodik, sőt kicsit a szemem is bizsereg. És mivel a tengerszint feletti magasság nem változik akkor,...
Igaziból a pohár lehetséges pozícióit nem értem: 1. A vízzel teli, szájával lefele fordított, papírlappal lefedett pohárból a víz nem folyik ki, mert a légnyomás alulról odaszorítja a lapot. 2. Viszont amikor oldalra fordítottam a poharat, a víz elkezdett kifolyni...
Addig értem, hogy mikor sok légnemű részecske van egy tárolóedényben, akkor együttesen nagyobb nyomást tudnak kifejteni az edény falára. Továbbá, mivel sokan vannak, gyakrabban is ütköznek, amitől (hő)energia szabadul fel. Azaz nagyobb nyomáshoz nagyobb hőmérséklet...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!