Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a tojás főzésekor kéngáz...

Ha a tojás főzésekor kéngáz szabadul fel, ami ugye mérgező, hogyan lehetséges, hogy mégis egészségesnek tartják a tojásfogyasztást?

Figyelt kérdés

2021. dec. 19. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általánosan igaz, hogy minden csak a mennyiségétől lesz mérgező. Például az ivóvíz is méreggé válik, hogyha annyit iszol meg belőle, hogy a szervezeted nem tudja feldolgozni.


Nem tudom, hogy a tojásból kifő-e a gáz, de gondolom igen, nem marad meg benne. Ha marad is, annyi biztosan nem, hogy az emberben negatív hatást válthasson ki.

2021. dec. 19. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Mert minimális mennyiségű kén- hidrogén szabadul fel főzéskor, ami nem ártalmas az egészségre.
2021. dec. 19. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Továbbá mert főzéskor, a hő hatására szabadul fel, a kihűlt tojás egy másik állapot.
2021. dec. 19. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
88%
Így van. A hő főleg a fehérjékre hat, amiben sok a kén. A kicsapodás mellékterméke a kénhidrogén, de csak nagyon kis mennyiség jön ki belőle gáz formájában, így aligha lehet elfogyasztani.
2021. dec. 19. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!