Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kristálycukorból élesztővel...

Kristálycukorból élesztővel készített alkohol egyáltalán nem tartalmaz metil-alkoholt?

Figyelt kérdés
(a kérdés természetesen csak elméleti)
2022. jan. 25. 20:27
 1/2 Z003 ***** válasza:
82%

Tartalmaz, minden erjedés ilyen erjedés termel valamennyi metanolt. Viszont ez olyan csekély mennyiség hogy ha meginnád előbb halnál meg etanol mérgezésben, mint hogy a metanol mérgezési határt elérhetné.


Persze minden erjesztő más, de ha bor vagy sör élesztőt használ valaki és nem desztillálja a keletkező metanol teljesen elhanyagolható.

2022. jan. 25. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:
100%

Igen keveset, mivel az alkoholos italokban a metanol legnagyobb részt a pektinek bomlásából származik, amiből a legtöbb alapanyag tartalmaz valamennyit (legtöbbet a gyümölcsök), a kristálycukorban viszont nincs.


Az egyébként teljesen mindegy, hogy desztillálod-e a végeredményt, attól nem nő a metanol aránya (ti. az etanolhoz képest, mert ebből a szempontból egyedül az számít). A "rosszul lefőzött metanolos párlat" csak mese, semmi köze nincs a lepárláshoz.

2022. jan. 26. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!