Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen biokémiai folyamat...

Milyen biokémiai folyamat okozza a cukoralkoholok okozta hűs, hideg érzetet a szájban?

Figyelt kérdés

2022. febr. 20. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:
23%

Nem tudok ilyenről, hacsak nem volt az alkohol eleve hűtött.


Az alkohol inkább vérbőséget okoz, ami melegség érzéssel jár.

2022. febr. 20. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert a vízben való oldódásuk endoterm, hőt von el (forrás: [link] )
2022. febr. 20. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
42%

Illetve a párolgáshője jóval több, mint a víznek. Ezért érzed hűvösnek, amikor doktorbácsi szuri előtt rád fújja az alkoholos sprét.


[link]

2022. febr. 20. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
#1, #3 nem az etanolról van szó, hanem a cukoralkoholokról, mint a xylitol, erythritol és társai. Édesítőszerek.
2022. febr. 20. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!