Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A jelenlegi globális felmelege...

A jelenlegi globális felmelegedés egy teljesen normális folyamat?

Figyelt kérdés

okt. 5. 07:55
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

Nem, mert nagyon gyors.

Kipusztulási hullámot indított el máris.

okt. 5. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
9%

Igen. Már a középkorban is volt egy hasonló időszak, amit csak az utóbbi néhány évben töröltek a statisztikákból. A Föld klímája a naptevékenységgel együtt változik, az emberiség ráhatása elhanyagolható. Annyit tehetünk, hogy alkalmazkodunk.

[link]

okt. 5. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Maga a változás normális, annak a sebessége az, ami nem normális. Ilyen gyorsat máskor max egy szupervulkán kitörése vagy egy nagy meteor becsapódása okozott. De azok okozta szennyezés egyszeri volt, így relatív gyorsan kitisztult a légkörből. Most viszont nem látszik a fény az alagút végén, folyton csak egyre több üvegházhatású gázt juttatunk a légkörbe.

A gyors változás azért baj, mert ahhoz gyors alkalmazkodás kellene. Az emberiségnek talán megy, az állat világnak már nem annyira. Illetve az emberiségnek is problémát fog okozni, ennél kisebb éghajlat változások is népvándorlásokat(migráció) indítottak el a történelemben.

okt. 5. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Fun fact: minden, amit teszünk a globális felmelegedés ellen(energiahatékonyság növelés, megújuló energiaforrások, légszennyezés csökkentése, stb.) akkor is hasznos, ésszerű és szükséges lenne, ha nem lenne globális felmelegedés.
okt. 5. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Viszont a bolygónk klímája nem statikus, folyamatosan változik. Az viszont tény, hogy jelenleg az emberiség erősen rásegít az üvegházhatású gázok kontrolálatlan kibocsátásával
okt. 5. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Mit értesz azalatt, hogy "normális"?
okt. 5. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
A tudomány témakörei között nyilván azt értheti a “normális” szó alatt, amit szokás tudományos körökben: a Gauss féle haranggörbe “harangkötele” alatti területet. Vagy talán mégse…?
okt. 5. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
82%

Igen normális abban az értelemben, hogy nem az ember idézte elő, a természeti jelenségek gyakran fluktuálnak.

Az ember bűne az, hogy erre részint nem tudván, részint tudván de ezzel nem törődvén, folyamatosan és egyre drasztikusabban rásegít. És ami természetesként (sokkal) lassabb, szétterülőbb és kisebb amplitudójú, azt az ember gyorsabbá, globálisabbá és főleg naggyá teszi. A probléma ebben az, hogy minden periodikus jelenség fokozható annyira, hogy elmúlik a periodicitása, beáll (és ez a jobbik eset) vagy elkezd elszállni.


És mi éppen ezt igyekszünk elősegíteni. Még nem tudjuk, mekkora sikerrel, de tekintve a megegyezhetetlenség mértékét, van rá esély, hogy tartóssá tesszük. Amit az emberiség akkor nem fog túlélni.


Sokan készpénznek veszik a riogatást, pedig ennek szerepe gyakran az, hogy a megszólíthatatlan és fékezhetetlen ember legalább félelemből ne csináljon hülyeséget, ha már a szóra nem hallgat.

okt. 5. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Egy természeti jelenségról van szó ami a Föld forgásából adodó precesziós elmozdulásából adódik, és folyamatosan változó sugárzási, beesési szögbe állítja a Földet.


(preceszió : forgó és keringő mozgások periodikus változásaira alkalmazott szó. 1 precesziós év : 25 920 év ).Jelenleg a kainozoikumi eljegesedés interglaciálisában(flandriai interglaciális) élünk.A legutóbbi glaciális nagyjából 10 000 éve fejeződött be.A glaciális egy eljegesedési időszakon belüli hidegebb éghajlatú periódus.Az interglaciális (vagy jégkorszakköz) egy eljegesedési időszakon belüli melegebb éghajlatú periódus.


A földi átlaghőmérséklet emelkedése jellemzi,(------- ezt gyosítja/emeli az ember az üvegház hatású gázok kibocsájtásával------).


amiáltal a sarki és kontinentális jégtakarók és a gleccserek nagy mértékben visszahúzódnak, de továbbra is jelen vannak.Az eljegesedésekre jellemző a hidegebb és melegebb korszakok periodikus váltakozása. Ebben a periodicitásban az interglaciális a hidegebb glaciálisokat választja el egymástól.A glaciálisokon és interglaciálisokon belül is vannak hidegebb időszakok és felmelegedések, úgynevezett stadiálisok és interstadiálisok.A legutóbbi stadiális kb. a 16-19. század közepe között volt, 1650 körüli hőmérsékleti mélyponttal (ez volt az úgynevezett kis jégkorszak).

okt. 6. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
29%

Szerintem nem az épeszű termeléssel segít rá az emberiség. Szimplán csak az a helyzet hogy már télen is le lehet égni, azt meg senkinek sem kell a szájába rágni, hogy a gyep mennyivel hűvösebb a kövesútnál, betonnál. És mivel egyre nagyobb terület van lefedve betonnal, és egyre erősebben is süt a nap, így a hőmérő higanyszála budapesten is magasabbra kúszik mindíg.


A széndioxidos dolgot nagyon jól el lehet adni. De azért érezhető hogy vidéken szabályosan hidegebb van mint a nagyvárosokban. És azt is tudjuk, hogy nem a széndioxidtól égünk le, miközben még azt is tanítják (még) róla a suliban, hogy könnyen oldódik még vízben is a föld legnehezebb, növényeknek életet nyújtó mégis a valahogy a magaslégkörből a vízpáráénál sokkal kisebb üvegházhatást (de az elektromos autók és napelemgyártócégek szerint rosszabb) okozó gáza.

nov. 29. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!