Az újonnan Bostonban kifejlesztett koronavírus hozhatja el a megoldást a túlnépesedésre?
Persze ehhez ki kell szöknie a laborból, ami viszont nem lenne példátlan esemény.
Az Omikron és eredeti Wuhan vírus keresztezésével egy új, egereket 80%-ban megölő vírust hoztak létre.
"Ezt honnan tudjuk? Az Omikron az eredeti változathoz képest hányszor volt kevésbé halálos az emberre?"
Nem tdujuk, mivel embert nem fertőzött meg. Tudod, azért használnak modell állatokat, mert nem embereken akarnak kísérletezni...
De miután azokon az egerere nézve, amikbe direkt emberi ACE2 receptort fehérje génjét rakták (amely fehérje segítségével jut be a vírus az sejtekbe), valószínűnek tűnik, hogy az emberre nézve is kevésbé halálos, mint az eredeti variáns. (Amit azért elég sokan túléltek...)
"Az alap Omikron ezekre az egerekre egyáltalán nem volt halálos, a módosított viszont 80%-ban. Tehát attól függ mit hasonlítunk mihez."
Mondjuk én arról beszéltem, hogy az eredeti variánshoz képest mennyire halálos, ebben az esetben jó nagy hülyeség az omikronhoz hasonlítani.
(Egyébként még egy szempont, ami eddig nem került szóba: ha jól látom, a túlélési vizsgálatokban az egyes csoportokban 10-10 egér volt (sőt, az eredeti variánsosba csak). Az elég messze van a nagy mintától, szóval nem kéne belőle túlzott következtetéseket levonni. Például olyanokat, hogy mind meghalunk...)
"A kérdés az, hogy ha ezeket az egereket megfertőzi akkor az embert is megfertőzné-e? Vagy módosították a vírust úgy, hogy csak egerekre legyen veszélyes? Ha nem, akkor miért vagyunk ennyire nyugodtak?"
1. Azért, mert minden jel szerint kevésbé veszélyes, mint az eredeti variáns. Amit azért elég sok ember túlélt.
2. Azért, mert mindössze egy laborban létezik. (Nem úgy, mint például az eredeti variáns, ami elég sok millió embert megfertőzött. És úgy tűnik, mégsem lett világvége.)
"Tudtommal ez kimeríti a gain-of-function kutatás fogalmát"
Szerintem meg nem meríti a gain-of-function kutatás fogalmát, mivel semmi olyan nincs a vírusban, ami ne lett volna meg valamelyik variánsban. (Amúgy meg ez mire is lenne érv?)
"Ez pedig veszélyes játszma. Vagy netán tudják mennyire lenne halálos az emberre ha az kiszabadulna a laborból? Nyilván nem, de lehet, hogy 10, lehet, hogy 40, lehet hogy 80%-ban. KI TUDJA?"
Ha kilépsz az ajtón, lehet, hogy elkapsz egy eredetileg nem túl veszélyes vírust, ami aztán úgy mutálódik a testedben, hogy 10, 20 vagy akár 80% eséllyel halálos lesz az emberre. KI TUDJA? Szerintem ne menj ki többet.
(De az megnyugtat, hogy meg sem próbálsz érvet felhozni arra, miért lenne ilyen veszélyes, azon kívül, hogy el tudod képzelni.)
"Nyilván az emberiség történelme során csak az oroszok termeltek ki olyan vezető réteget amely számára az emberi élet önmagában nem jelentett többet egy darab kőnél."
Ugye tisztában vagy vele, hogy ehhez még csak hasonlót sem állítottam. Nem tudom, feltűnt-e, hogy te emlegetted az ukrajnai háborút. Ott épp putyin & tsai. követnek el szolid népirtásokat.
21
Oké, tehát összefoglalva a lényeget, nem tudjuk, hogy milyen halálozási rátája lenne az emberre, ez csak akkor derülne ki ha kiszabadulna.
Új vírust hoztak létre mesterséges körülmények között ami ha kiszabadul az katasztrófához is vezethet.
Ezért nem kellene játszani istenesdit laborban, már egyre több tudós-kutató szól az ilyen kísérletek ellen.
Mert kit érdekel, hogy mely része okozott a vírusnak milyen tüneteket? Ennek nincs gyakorlati haszna.
Csupán kockázatot teremt, hiszen akár ki is juthat kutatókon át a vírus a laborból, mint az már láttuk többször is!
“ Ugye tisztában vagy vele, hogy ehhez még csak hasonlót sem állítottam. Nem tudom, feltűnt-e, hogy te emlegetted az ukrajnai háborút. Ott épp putyin & tsai. követnek el szolid népirtásokat.”
Pontosan, a Nyugat meg nagyon aggódik a civilek életét illetően és ezért szorgalmaz tárgyalásokat minden erejével Oroszországgal. Ja nem, inkább dacol vele, olajat önt a tűzre.
Igazából mindig mindenhol így volt, a kisember élete semmit nem számított önmagában a felső réteg számára, csak a haszon amit biztosított. Kár kihegyezni ezt most Putyinra. Néró császár, Hitler, Napóleon stb, csak hogy néhányat említsek.
Összegezve: semmi nem utal arra, hogy a mesterséges variáns veszélyesebb volna az eredetinél. Csak az ellenkezőjére.
"Mert kit érdekel, hogy mely része okozott a vírusnak milyen tüneteket? Ennek nincs gyakorlati haszna."
Látom, lövésed nincs a tudományról, gyógyszerfejlesztésről, stb.
"Pontosan, a Nyugat meg nagyon aggódik a civilek életét illetően és ezért szorgalmaz tárgyalásokat minden erejével Oroszországgal."
Gyönyörűen visszaböfögted az orosz propagandát. Szóval szerinted amikor putyin tök illegálisan lerohan egy ártatlan országot, és ott sorozatban követi el a háborús bűnöket, akkor a nyugat a hibás????? No comment...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!