Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Magyarországon lehet valahol...

Magyarországon lehet valahol gyűjteni fosszíliákat?

Figyelt kérdés
Hobbiként ez engemet nagyon érdekel. Azt olvastam, hogy természet védelmi okból a lelőhelyeken tilos a kőbe vésés és én ezeket tiszteletben szeretném tartani. Esetleg nem fordul elő olyan hogy egy letört szikladarabban vagy más módon lehet ilyeneket találni miközben a szabályokat betartom? Elsőként egy ammonitesz fosszíliát szeretnék találni.
ma 21:39
 1/2 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem említeni hogy inkább kréta kori és annál régebb kori maradványok érdekelnek főleg, ha ammoniteszeken kívül van ilyen.
ma 21:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Ammonitesz így nincs Magyarországon, ami gyűjthető.
ma 22:33

További kérdések:

Más állapotúak lennének?

Ha az űrbéli és a földi erózió teljesen eltérő folyamatait nézzük, akkor ha az egyiptomi piramisok mondjuk a Holdon készültek volna, és ugyanannyi ideje lennének ott, mint itt a Földön, a Holdon lévők szinte új állapotúaknak tűnnének a földiekhez képest?

Lehetnek határai az inteligenciánknak?

Arra gondolok, hogy létezhetnek-e olyan fizikai jelenségek, törvényszerűségek amiket sose fogunk megérteni. Vagy mindenre elég ami van. Pl a lepkét sose fogod megtanítani számolni.

Növények lehetnek dagadtak?

Úgy tudom, nem. Ellenben emberek, állatok, ha túl sokat esznek, igen. Nem lenne érdemes a Növényekből kivonni ezt a gént és az emberekben elszaporítani? Van mit tanulni a Növényektől!

Hogyan állapították meg régen az egészséges szerv kinézetét, működését?

Ugye egy szervet akkor vizsgálnak meg, ha beteg, rosszul funkcionál, például boncoláskor, egyéb vizsgálatokkor. A régi időben viszont csak a boncolás jöhetett szóba, ebből hogyan következtettek az egészségesre?

A klímaváltozás igazából globális lehűlést jelent?

A tél rendkívűl hideg, a tavasz hűvös ( következő két hétben csak eső, 20 fok is aligha lesz), a nyár enyhe, előrejelzések szerint egész júniusban esni fog, reggel 10-12 fokokkal, napközben 20-23. Mit tettünk hogy ezt érdemeljük?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!