Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért habzik a tea?

Miért habzik a tea?

Figyelt kérdés
Talán dilinyós vagyok, hogy ilyenek foglalkoztatnak, de mégis: miért habzik a tea? :D Talán valami detergens hatású vegyület van benne?
2011. nov. 24. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Habzik? Érdekes... a csersav okozhatja. Én még nem láttam habzó teát. Biztos, hogy abban a teában nem volt semmi oda nem illő? (Mondjuk... szappan? :D )
2011. nov. 24. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Biztos :) Nem olyan durván habzik, csak sok apró buborék, olyan fehéres habja van. Már majdnem krémszerű. Majd ha 1x csinálsz teát, nézd meg.
2011. nov. 25. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem a víz is meg a kakaó is habzik.


Szerintem valamilyen szinten van az a gázok "feloldódnak" de nem bírnak benne maradni, ezért jönnek fel a felületre.

2011. nov. 25. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ma ismét csináltam. Leginkább a cukor hozzáadása után habzott fel. Lehet, hogy a cukorkristályok közé szorult levegő jön így ki?
2011. nov. 25. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen
2011. nov. 25. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
a citrom és a cukor hatására habzik
2013. ápr. 29. 05:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!