Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Lactobacillus-ok, Bifidobact...

A Lactobacillus-ok, Bifidobactérium-ok milyen táplálékban szaporodnak leginkább?

Figyelt kérdés
Például azon agyaltam, hogy a kapható probiotikum kapszula tartalmát, ha beleöntöm egy pohár tejbe akkor ott jól érzik magukat? Illetve azt a tejet utána meg lehet inni?
2012. jan. 7. 01:48
 1/5 A kérdező kommentje:
Még valami. A gyomorsav nem öli meg ezeket a jótékony baktériumokat?
2012. jan. 7. 01:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy eleve tejbe, vagy narancslébe kell beletölteni.
2012. jan. 7. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Te gondolom a garnulátom kiszerelésre gondolsz. Ám lehet kapszulát is kapni, én azt vettem. Azt jó lenne tudni, hogy a kapszula miből készül egyáltalán, és hogy meddig jut a tápcsatornában.
2012. jan. 7. 02:24
 4/5 anonim ***** válasza:

"A probiotikumokat tartalmazó kapszulákat ki lehet nyitni, és a tartalmát bele lehet szórni 37 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletű ételekbe, pl. joghurtba, pudingba, fagylaltba, vagy italokba, pl. gyümölcslébe vagy tejbe." (Béres ProBio 6 kapszula, Béres honlap)


Igen, ugyanaz van benne, mint a granulátumokban. Semmi értelme nem lenne mást beletölteni. (A gyógyszergyár nem a pénze ellensége.)

A kapszula külső borításáról kerestem leírást, de nem találtam, ezért feltételezem, ugyanaz, mint a legtöbb ilyen borítású gyógyszernél, vagyis a bélcsatornában lebomló műanyagféle. A gyomrod savtartalmát állnia kell, hogy utána hol és milyen körülmények között bomlik le, nem tudom pontosan. A legideálisabb az lenne, ha eljuttatná a baktériumokat a vastagbélbe, de ezt megteheti úgy is, hogy a gyomorben megindul a lebomlás, a vékonybél első szakaszán a kapszula felreped, és a bacik már "önerőből" jutnak el a vastagbélig, azaz aki bírja alapon.

Elméletileg ha tejjel iszod meg, akkor jobban kitettek a gyomor savtartalmának, mint a kapszuában csomagoltan, de a kapszulánál fennáll a lehetősége, hogy nem bomlik le megfelelően, és egyben kijön minden. Viszont a tejben tudnak szaporodni (csak rápillantottam a leírásra, de talán jughurtot csinálna belőle, ha hagynád állni, de ne próbálkozz vele, ez csak egy tipp), ahogy az élesztőt is "felfuttatod", ezeket is lehet, csak ezek baktériumok, nem gomba, és minél többen vannak, annál többen is fognak túlélni. Csak ott a másik oldal: lehet, hogy ettől fogyaszthatatlanul rossz ízűvé válik a tej. Én még nem próbáltam egyik módszert sem.

2012. jan. 8. 01:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Érdekes dolgok ezek. Van például a lactív ampulla, és granulátum is. De hogy már a béresnek is van probiotikuma, ezt nem is tudtam. Csak nem maradnak ki ők sem ebből a bizniszből.
2012. jan. 8. 03:02

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!