Milyen megfigyelt fajátalakulások történtek már, amelyek bizonyítják az evolúcióelméletet?
Nemrégiben hallottam erről:
Egyes bolharák fajok petéi akár 50-100 évig is életképesek maradnak, és megfelelő körülmények között ennyi idő után is kikelnek.
A tudósok megfigyelték, hogy a kikelő egyedek mesterséges körülmények között tartva kiváló egészségnek örvendenek, de a természetben mind elpusztulnak.
A magyarázat az, hogy evolúciós szempontból ilyen rövid idő alatt is ilyen viszonylag nagy változás állt be a populációkon belül, hogy 50-100 év alatt úgy megtanultak alkalmazkodni a vízszennyezéshez, ahogy a közeli őseik nem.
Például van egy ember (nem tudom, pontosan hol, csak a TV-ben volt róla műsor), akinek a bőréből genetikai okok miatt hiányzik valamilyen anyag, és ezért úgy nyúlik, mint a gumi. A szülinek nem volt ilyen tulajdonsága. Ha ez egy komoly előnyt jelentene a túlélésben, akkor ez lehetne egy ugrás, és ha elteljed a populációban, akkor út lehet egy új alfaj, vagy később faj létrejöttéhez. De ahhoz is rettentő sok idő, és további változások kellenének.
Szóval ilyen ugrásokra gondoltam. Nem fokozatosan alakult ki, hanem egy "hirtelen" mutációval. De a genetikai betegségek is ilyenek, csak az pont a mutációk 99.999%-át jelentik, inkább hátrány, mint előny, és nem marad meg a természetes környezetben. Az előnyös mutációk sokkal ritkábbak.
Nem túl sok nagybani igazolt megfigyelés van inkább csak teóriák.
Az evolúció, mint alkalmazkodó és változó képessége az életnek láthatatlanul, de minden életben benne van.
Azt mondja a tudomány minden élet az óceánokban született-- holott ez nem igaz,- csupán viz jelenlétében.
Sőt meggyőződésem, hogy vannak olyan állatok a vízben amelyek eleven szülők, vagy tojással szaporodók ma is, hogy szárazföldi állatokként keletkeztek és csak a viz megnövekedése miatt váltak vizi állattá -krokodil-- vagy mint a bálnák véglege3ssen hallá.
Volt egy fantázia film is ezzel kapcsolatban amikor mindent víz borított a jövőben.-- Az embernek kopoltyúja lett--- s valóban vagy elpusztul az élet vagy alkalmazkodik és változik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!