Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kapszaicin gyakorlati oldása...

Kapszaicin gyakorlati oldása alkoholban (? )

Figyelt kérdés

a kpszaicin felelős a csípőspaprika erősségéért, a wikipédián azt olvastam, h alkoholokban (hideg vízben nem) oldódik.

az lenne a kérdésem, h egy kb 2dl (pohárnyi) híg etil alkoholos oldat (sör/bor) képes lenne e feloldani a szájüregben lévő kapszaicint


2012. júl. 5. 00:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Képes. Tapasztalat. :)
2012. júl. 5. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

au, hát ez nem volt túlságosan hatásos módszer

még 1 kérdés: a töménység nem volt megfelelő, vagy nem 3-4 perc alatt oldódik fel a kapszaicin?

2012. júl. 5. 00:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Igazából az eslő korty után marad alkohol a száj nyálkahártyáján, ami feloldja, tehát az első korty után elkezd oldódni, a következő pedig leöblíti. Nem kell hozzá 3-4 perc.


A töménységes dologgal nemtudom mire akarsz utalni. :)

2012. júl. 5. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

arra, h egy megfelelő anyagmennyiségű etanol kéne, h az öszzes (nagyrészben az öszzes :D) kapszaicint feloldja, és ehhez szükséges a töménysége, de lehet, h ez nem függ össze (még nem tanultam mélyrehatóan fiz-kémet) illetve az is lehet, h az elfogyasztott paprikából származó kapszaicin kis mennyiségű alk. ban is feloldódik/nagymértékű a kapszaicin oldódása alk.ban

öö ezek közül meik lenne a helyes feltevés?

2012. júl. 5. 00:22
 5/5 anonim ***** válasza:
En az alkoholkoncentraciot novelnem, mivel azzal az oldat hidrofob karakteret noveled. A leghatasosabb kapszaicin oldo a tejfol es joghurt a benne levo zsir miatt. Szerintem a sor es a bor alkohol koncentracioja nem eleg magas.
2012. júl. 5. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!