Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért van az manapság, hogy...

Miért van az manapság, hogy ha egy tojás eltörik a tojástartóban, és jó pár napig ottmarad benne, akkor nem büdösödik meg, a romlottság semmi jelét nem mutatja. Még ha megfeketedik, akkor sem büdös. Vajon tartósítószert juttatnak beléjük?

Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 17:09
 1/4 tetris ***** válasza:
Nem tudom, de a törött tojást semmiképpen se edd meg, még akkor se, ha nincs különösebb szaga.
2012. nov. 1. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha hűtőben tárolod akkor evidens. Ha nem akkor fogalmam sincs.
2012. nov. 1. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert nem romlott kapcsolatban készültek.:)
2012. nov. 1. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
egyátalán nem evidens. A tojások mostanában jóval tovább bírják, mint régen, aminek az az oka, hogy kívűlről be vannak vonva egy anyaggal, ami megakadályozza a befertőződést ( [link] ). Amúgy a tojásban eleve van egy csomó antibakteriális anyag, ami megnehezíti a mikrobák támadását (pl. lizozim).
2012. nov. 1. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!