Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Föld egy kísérleti telep?

A Föld egy kísérleti telep?

Figyelt kérdés

Néha furcsa, hogy csak pár ezer éves az írott történelem. Többen felvetik a betelepítést, amit idegen civilizációk tettek vagy legalább is valami genetikai beavatkozást. Ez a gondolatmenet 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, illetve nem tudom ki vetette fel először és mikor.


Elképzelhető, hogy a Föld tényleg egy a primitív létformáknak beleértve az embert lett kijelölve mint egyfajta állatkert?

Tény, hogy ha az idő végtelen, akkor bőven volt idő komolyabb civilizációk kifejlődéséhez és az is hogy bármi belefér a világba, még az is hogy a görög istenek léteztek és idegenek voltak.


Az is lehet nekik az idő másként telik és amit mi évezredeknek élünk meg, az idegeneknek csak napok.2013. márc. 5. 00:51
1 2
 1/12 anonim válasza:
19%

Egyszer már én is felvetettem, h mi van akkor, ha a világunk csak egy pár órás kísérlet, azoknak, akik "kint" vannak, az univerzum határain kívül, hiszen már a Földön meg az űrben folyó idő között is van különbség.

Lehet csak egy felrobbanó bomba atomjai vagyunk, ők egy pillanatnak élik meg, mi évezredeknek.

Aztán az idegen lények is ebből a másik dimenzióból jönnek, nem más bolygóról.

Persze ezen kívül, van még egy rakás más univerzum.

2013. márc. 5. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

"Tény, hogy ha az idő végtelen,"


Nono.

2013. márc. 5. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

"A Föld egy kísérleti telep?"

Nem.


"Az is lehet nekik az idő másként telik és amit mi évezredeknek élünk meg, az idegeneknek csak napok."

Szerintem neked kicsit le kellene állnod a cuccról.

2013. márc. 5. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 2xSü ***** válasza:
95%

> Néha furcsa, hogy csak pár ezer éves az írott történelem.


Mondjuk pont az írás az, ami nagyon felgyorsítja a fejlődést, hiszen a megszerzett tudást le lehet írni, át lehet adni. Ilyen szempontból nem is olyan furcsa.


> Többen felvetik a betelepítést, amit idegen civilizációk tettek vagy legalább is valami genetikai beavatkozást.


És általában nem a tudósok azok, akik ezt felvetik.


> Ez a gondolatmenet 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, illetve nem tudom ki vetette fel először és mikor.


Azért ez nem teljesen új dolog, bár régebben egy kicsit máshogy voltak ezek megfogalmazva mint ma.


> Elképzelhető, hogy a Föld tényleg egy a primitív létformáknak beleértve az embert lett kijelölve mint egyfajta állatkert?


Nehezen elképzelhető úgy a Föld történetét, az evolúciót ismerve.


> Tény, hogy ha az idő végtelen…


A jövő irányában mindenképpen. A múlt irányában értelmezés kérdése. De az ősrobbanás miatt a jelenlegi világunk a múlt irányában erősen véges.


> …akkor bőven volt idő komolyabb civilizációk kifejlődéséhez és az is hogy bármi belefér a világba


Részben igen, volt elegendő idő, hogy nálunk akár jóval fejlettebb civilizációk is megszülessenek. De a probléma az elmélettel nem ez. Sokkal kérdésesebb, hogy képes lenne egy akármennyire is fejlett civilizáció leküzdeni a fénysebesség korlátját. Jelenlegi tudásunk szerint erre nincs gyakorlati mód. Elméleti konstrukciók vannak persze. Pl. „vegyünk egy végtelen hosszú forgó hengert…”. Sajnos momentán nincs végtelen hosszú hengerünk. Nem kizárt, hogy van mód a fénysebesség korlátjának megkerülésére, de felmerül egy egészen másik kérdés is, amihez nagyon sok fizika tudás sem kell:


Mégis miért tenne ilyet egy fejlett civilizáció? Milyen ésszerű ok állna a dolog mögött? Te pl. elutaznál Ausztráliába, hogy keresztezz két kaktuszfajt, ha ebből különösképpen semmilyen anyagi, vagy nem anyagi hasznod sincs?


> Az is lehet nekik az idő másként telik és amit mi évezredeknek élünk meg, az idegeneknek csak napok.


Ezzel is vigyáznék. Az idő ugyanúgy telik mindenhol, mindenki a saját idejében él, még a relativitáselméletet is hozzávéve. Az nem kizárt, hogy mondjuk egy bolygón kifejlődik egy olyan élőlény, ami nagyon hosszú életet él, mondjuk 10 000 évig. Nem szaporodhat túl gyorsan, mert akkor túlnépesedne, tehát ott is az életkor és a szaporodási ciklus nem különbözhet nagyságrendekkel. Ha egy élőlény ezer évente szaporodik, akkor nem nagyon tud alkalmazkodni a környezetéhez, vagy ehhez az kell, hogy a környezet is nagyon lassan változzon. Ez utóbbihoz meg az kell, hogy ne legyenek nagyon nagy erők, energiák amik módosítják a környezeti viszonyokat. Ha viszont nincsenek nagy energiák, akkor nincs az intelligencia kialakulásához, működtetéséhez sem elegendő energia.


Bár nem ismerünk más életformákat a világegyetemben, de azért vannak törvényszerűségek, amelyeket jól ismerünk. Az általad leírt elmélet nagyon sok szempontból ellentmond a világról alkotott képünknek, ezért sincs ennek az elméletnek komoly tudományos irányzata. Létezik pánspermia hipotézis, de az jóval másabb, mint amit te írsz, és az is erősen hipotetikus…

2013. márc. 5. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem ez a leglogikusabb, amit te írsz. De persze, mivel a legtöbb dologra csak elméletek vannak, bármi lehet.

Van rá bizonyíték, hogy fejlettebb civilizációk telepítettek minket a Földre? Van rá bizonyíték, hogy nem? Lehet hogy nem is fontos ezt nekünk kideríteni. Egyszerűen csak el kellene jutni egy olyan fejlettségi szintre szellemileg, tudatosságban..., hogy azt lássák a feltételezett fejlettebb lények, hogy készen állunk a kapcsolatra velük.

Jajj, lehet nekem is le kéne jönnöm a szerről. :D

2013. márc. 5. 01:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
A torzsfejlodesunk miutan elerte azt a szakaszat ami utan kialakult a beszed, megvaltozott az etrend (hokezelt etelek-tuz), kesobb kialakult az iras, onnantol ezek a dolgok katalizatorkent hatottak a fejlodesre, nem csoda hogy attol kezdve rohamleptekkel haladtunk.
2013. márc. 5. 03:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van kérdező, az ősi idegenek c. filmben pont ez bizonyítják be !
2013. márc. 5. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 Wadmalac ***** válasza:
Prometheus
2013. márc. 5. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
A főld egy csöves lepratelep.
2013. márc. 5. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj ezekkel az hipotézisekkel, hogy értelmetlenek.


Okés, feltételezzük fel, hogy így volt. Az ember nem tudott kialakulni magától. De miért nem? Hiszen az a fejlett faj kifejlődhetett egyedül (kellett lennie elsőnek). Még akkor is, ha őket is valaki kitenyésztette, azoknak is valahogyan létre kellett jönnie.


Ergo eljutunk oda, hogy valamelyik élőlénynek magától kellett kifejlődnie, mivel előttük nem volt senki. Tehát, egy faj létrejöhetett, és magától kifejlődhetett olyan technikai színvonalra, ahol más élőlényeket létre tudott hozni.


Ha egy magától elérhette ezt, akkor a többi miért nem?


Innentől kezdve occam borotvája következik - van egy hipotézisünk, ami nem magyaráz semmit, és már logikailag bizonyítható, hogy nem szükséges. Innentől kezdve a hipotézis fölösleges. Természetesen, van rá lehetőség, hogy így volt, de teljesen valószínűtlen :)

2013. márc. 5. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!