Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért alkalmatlanok a gabonafé...

Miért alkalmatlanok a gabonafélék arra, hogy közvetlenül szénhidráttartalmukból erjedjen alkohol?

Figyelt kérdés

2013. máj. 29. 04:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert nagyon alacsony a cukortartalmuk.
2013. máj. 29. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert összetett cukrokat tartalmaznak.
2013. máj. 29. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Mármint összetett szénhidrátokat.
2013. máj. 29. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
és azok mért nem bomlanak le ?
2013. máj. 30. 04:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Maga a keményítő, ahogy a gabonákban van, nem vízoldékony, nagyon nehezen hozzáférhető az erjesztő organizmusok számára. Előbb egyszerűbb szénhidrátokra kell bomlania.


A sör árpából van (ami ugye gabona), ezt először csíráztatják, és a csírázás során egyszerűbb cukrok keletkeznek. Az árpacsíra a maláta.

2013. máj. 30. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Wadmalac ***** válasza:
A keményítő főzéssel enyhén savas környezetben cukrokra bontható. Utána már jól erjeszthető.
2013. máj. 30. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!