Mi történik akkor, ha már megáll az univerzum tágulása, és újra szűkülni kezd? Megélhetnénk évmilliárdokkal később a saját életünket visszafelé?
Ebben az első, rövid időben volt egy rendkívül gyors felfúvódás!
Ez alatt az univerzum nagyságrendben elérte a mai méretét. Ehhez képest a mostani tágulás alig számít valamit.
A tér változása nem változtatja meg a fizika törvényeit, tehát a fénysebessége táguló, és zsugorodó univerzum esetén is egyetemes marad. Tételezzük fel, egyszer megáll az univerzum tágulása, és elkezd összeesni. Az idő irányát akkor sem befolyásolná, az haladna a mi szemszögünkből előre. Az univerzumban lévő anyag egyre közelebb és közelebb kerülne egymáshoz, elképzelhető, hogy az anyag összenyomódása olyan folyamatokat indít el amitől minden amit ismerünk szubatomi részekre hullik, majd egy újabb szingularitás keletkezik a tiszta energiából, és ismét tágulni kezd.
Az általad felvázolt forgatókönyv a tudomány mai állása szerint nem lehetséges, és rengeteg dologban tévesek az információid.
Ajánlom a következő filmet: Szélsőséges világegyetem: A világ vége
Ebben viszonylag érthetően és naprakészen felvázolják az világegyetem halálának néhány elfogadott forgatókönvyét.
"azaz szerintem visszafele menne az idő is."
Pfffffffffff és még neked van emelt szintű fizikai igazolásod? :D :D :D
Vagy már tényleg ennyi a mai színvonal ,ahogy hallom senki nem jelentkezik fizikusnak kémikusnak ,tanárnak ,de hogy ilyen hülyeségeket tanítsanak az iskolában hogy vissza fele megy az idő el se hiszem. ::D
De a válaszok közt is meg van a színvonal ,egyesek még mindig nem értik mi ez a tágulás és miért nincs semmi ellentmondás a fény sebességével ,az időre meg pláne nincs semmi kihatása ,ember gondolkozzál már hát a te időd a te életed ,nem fogsz visszafelé járni vagy hogy képzelted ezt el ?
Ugye csak vicc volt ,kérdés hogy melyik volt a vicc hogy ilyenekről tárgyaltok az egyetemen vagy hogy egyáltalán fizikai végzettséged van...
Mi történik akkor, ha már megáll az univerzum?
-Leesünk róla ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!