Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen betegséget előzünk meg...

Milyen betegséget előzünk meg a konyhasó jódozásával?

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Strumma
2010. febr. 5. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Régies nevén:golyva
2010. febr. 5. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
92%
2010. febr. 5. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
A jódhiányt. Ennek súlyos formája a golyva.
2010. febr. 5. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen érthető módon a jódhiányt előzzük meg, ami kihat a jód-tartalmú pajzsmirigy hormonjaink működésére (hipotireozis) (T3,T4), ezek csökkenése miatt nő a TSH szint, ami fokozott termelésre készteti a pajzsmirigyet, ami, hogy a megnövekedett igénynek eleget tegyen növekedésnek indul, ennek kóros megjelenése a golyva.
2010. febr. 6. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Születési rendellenességet is: kretenizmust! Természetesen a golyvát is, de népegészségügyi szempontból előbbi is nagyon jelentős, és legegyszerűbb mód erre a konyhasó jódozása. Ha már kialakult a kretenizmus visszafordíthatatlan, így csak megelőzni lehet.


z

2010. febr. 8. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!