Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol lehet csillagászati...

Tamas2000 kérdése:

Hol lehet csillagászati távcsőhöz optikai lencséket venni?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 3. 11:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Két jó kis bolt:

[link]

[link]

De biztos van még ezeken kívül is.

2015. ápr. 3. 15:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Kösz.
2015. ápr. 4. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Szeretnék venni egy csillagászati távcsővet! Milyen látványra számitsak?

arra gondolok, hogy egy ilyen 150-250 euros távcsővel, nem csak fénylő pontokat fogok látni, hanem pl valamelyik bolygot is! ha tudtok képet csatolni az jó lenne!

Mit jelent az optikai vastagság fogalma?

Csak egy definiíciót szeretnék, köszönöm :)

Milyen csillagászati távcsövet érdemes venni?

Kinéztem magamnak egy távcsövet. Ezzel meddig látnák el,mit látnék? Pl a holdat,Marsot vagy Szaturnuszt milyennek,mekkorának látnám?

Csillagászati távcsövet szeretnék építeni, hogy kezdjem el?

Édesapám épített egyet az én koromban, abból megmaradt néhány elem. Most van egy főtükröm, ami 40 évvel ezelőtt viszonylag jónak számított, de az idő meglátszik rajta, alapvetően ezt szeretném felújítani. Ezen fölül van még néhány lencsém, ami nem tudom pontosan hova...

Tudtok olyan oldalt mondani, ahol a legfrissebb csillagászati híreket tudom olvasni?

Olyan oldal is jó ahol a legrészletesebb infókat olvashatom. pl.: a Nemzetközi Csillagászati Konferenciákon történt eseményeket. Hogy milyen égitesteket nyilvánítottak hivatalosan is törpebolygónak, különböző égitestek (pl.: a Jupiter holdjainak) hivatalos névadása,...

Milyen csillagászati fogalmakatt, ismertek?

Én ismerem a diferenciális rotációt,és még néhányat. A fogalmát írjátok le.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!