Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan "tudja" a paradicsommag...

Honnan "tudja" a paradicsommag, hogy már nem a paradicsomban van?

Figyelt kérdés
Miért nem kezd el csírázni a paradicsomon belül?
2017. ápr. 25. 02:13
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Mert nincs táptalaj... de most őszintén, ezen el kellett gondolkodnod?
2017. ápr. 25. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Tévedés, a paracdicsommag nem tudja.


Eredetileg éppen azért van a paradicsomnak leve, hogy tudjon csírázni a mag. Ha normálisan nelevelt paradicsomról van szó, és azt tárolod, akkor ki fog benne csírázni a mag, csak a nagyüzemileg elöállítottak elöbb kezdenek penészedni.


És az elsö válaszolóval ellentétben acsírázáshoz víz/nedvesség kell csak, táptalaj nem. Ha nem hisezd, próbáld ki, hogy egy kistányérba vagy más edénybe teszel konyhai papírtörlöt, erre a magokat és ezt nedvesen tartod, letakarva, hogy ne száradjon ki. A paradicsom pár napon belül csírázni kezd, és még leveleket is hoz, addig, amít a magban lévö tápanyagok el nem fogynak.

2017. ápr. 25. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
A gyümölcsökben olyan fehérjék találhatók, amik megakadályozzák, hogy kicsírázzon a mag amíg a gyümölcsben van. Persze, néha ez elromlik és ilyenkor csírázásnak indulnak a magok, de nem ez az alapeset.
2017. ápr. 25. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 EagleHUN ***** válasza:

Épp nemrég ettem olyan paradicsomot amiben kicsit kicsíráztak a magok.

Szóval kettesnél a pont!

2017. ápr. 25. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
A paradicsommag onnan tudja, hogy a csírázás egy biokémiai folyamat, aminek beindulásához megfelelő feltételek szükségesek. Amint a feltételek adottak, a csírázás beindul. Az esetek zömében ez nem történik meg ezer oknál fogva. Például megeszed, a gyomrod meg szétbontja. Kidobják, süti a nap, kiszárad, stb. Továbbá különféle okoknál fogva vannak olyan paradicsommagok, amelyek nem tudnak csírázni, mert az ipar úgy gondolja, nem szükséges a felhasználáshoz ez a tulajdonságuk. Aztán hogy mik a feltételek, arról a #2 válaszban kaptál ízelítőt.
2017. ápr. 25. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
91%
Hormonok gátolják, amíg bent van a gyümölcsben. Ha már nincs bent, akkor a hormonok lebomlanak, a mag kicsírázhat. Van, amikor már eleve nem termelődik elég hormon, és a mag a gyümölcsben csírázik ki, ami nem előny az adott vonal számára.
2017. ápr. 25. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!