Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az óceánok, tengerek tényleg...

Az óceánok, tengerek tényleg annyira szennyezettek műanyagtörmelékkel, hogy nem tanácsos tengeri halakat (főleg a nagyobb testűeket, mint pl. tonhal) enni, mert könnyen lehet, hogy a húsukkal együtt egészen apró méretű műanyagdarabkákat is lenyelünk?

Figyelt kérdés
Vagy a kisebb testű, nem ragadozó halfajták (szardínia, hering, makréla) biztonságosak?
2017. dec. 3. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

1: csak szólok, hogy ezeket műanyagokat tipikusan NEM a ragadozó halak eszik meg.


2: EMBER!

Mit csináltál te az iskolában, mikor az emésztést tanították?

Te tényleg úgy képzeled, hogy a halakban az IZOMBA beépülhetnek műanyagdarabok?


Vagy te megeszed a hal gyomortartalmát is? Mert az viszont eléggé gyomorforgató így.

2017. dec. 3. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, viszont egyéb méreganyagokat pl. higany tartalmazhatnak, ami felhalmozódhat a szervezetben, ha nagyon sok tengeri halat eszel.
2017. dec. 3. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jellemzően a tengeri halak a legszennyezettebbek amőboid élősködőkkel is.
2017. dec. 3. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Wadmalac ***** válasza:
80%

Isten bizony nem tudom, milyen koncentrációjú gyomorsava van a tengeri halaknak, de gyanítom, hogy nem nagyon lehet erősebb a szárazföldi fajokénál, lévén elég sokat találkoznak vízzel nyeléskor.

Nem hiszem, hogy valami iszonyat mennyiségű méreganyagot tudnának kiemészteni a lenyelt műanyagokból.

A nanoszemcsés műanyag-hulladék jelenléte már tényleg probléma lehet, az bizony be tud kerülni akár a halak ereibe is, onnan meg belénk.

Itt sem a mérgezési hatás lehet a domináns, inkább az, hogy ezek a szennyezők milyen szinten tudnak rákot, érelzáródásokat okozni.


A tengervízben oldott nehézfémek az igazi mérgezés-veszély probléma.

2017. dec. 4. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Igaz, egyed csak a pangáziuszt! Macskádat meg etesd csótányhússal, mert a halban higany van.
2017. dec. 4. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Wadmalac ***** válasza:
100%

Személyes véleményem szerint egy saját fogású dunai ponttyal készült halászlé minimum ilyen eséllyel lehet problémás.

Ugyan vannak tengerrészek, ahol tényleg magas a nehézfém-tartalom, az onnan származó halak LEGÁLIS úton nem is kerülhetnek forgalomba ellenőrizetlenül.

2017. dec. 5. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!