Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Rákos hús fogyasztása potenciá...

Rákos hús fogyasztása potenciálisan megnöveli a rák kialakulásának kockázatát?

Figyelt kérdés

Nagyon sok médiából hallok arról, hogy úgy állítják be a rákos állat fogyasztását, mintha az betegséget hozna létre az emberi szervezetben. Én magam úgy tudom a rákos sertés feldolgozva nem adódik át a rákja az emberre. Lehet tévedek ?


Gyakorlatilag, ha nem tesz beteggé a rákos állat húsának fogyasztása, akkor ha kivágják belőle a rákot miért baj, hogy ugyanúgy fogyasztják az emberek. Nyílván beleteszik mindenféle felvágottakba, amiket megeszünk. Ez miért baj ? Betegek leszünk tőle? www.origo.hu/itthon/20180103-egy-hentes-vallomasa-rakos-hust-adunk-el-minel-olcsobb-a-hus-annal-valoszinubb-hogy-rakos.html


2018. jan. 4. 09:13
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
2018. jan. 4. 09:18
 2/12 A kérdező kommentje:
A másik pedig hogy a hentes szerint rák, minden bizonnyal a hormonkezeléstől jön létre, de ez nem tűnik számomra evidensnek. Embereknél sem a hormonkezelés miatt alakul ki rák vagy lehet igaza vanM?
2018. jan. 4. 09:21
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

A lelkiállapot is lényeges ahhoz hogy a rák kialakul-e. Ha lelkileg kiválóan érzi magát az állat vagy ember, akkor az immunrendszere is erősebb és időben elpusztítja a rákos sejteket, mielőtt azok szaporodni tudnának. Például a tanyasi jellegű szülői házunknál a szabadon és boldogan kapirgáló tyúkok közt miért nem volt egyetlen rákos sem? Míg a bezárva, összezsúfolva és stresszben tartott állatok esetében meg van.

Ilyen állattartásra gondoltam, még ha nem is húsállat példa:

https://www.youtube.com/watch?v=AN9vqza6_pM

Nem ugyanaz mint például ez:

[link]

A rákos állat húsa az arra jellemző vegyületeket is tartalmazhat. Például stresszhormonokat. Vagyis nem olyan hormonokat amit esetleg kívülről adtak neki az emberek, hanem ami a betegsége miatt termelődött benne.


És vajon miért fordul meg sokunk fejében az hogy ki kéne vonulni a társadalomból önellátónak? Az az életmód egészségesebb táplálék előállítását is jelenti.

2018. jan. 4. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szakértő, de én úgy tudom, hogy közvetlenül maga a rákos sejtszövet elfogyasztva nem emeli a rák kockázatát. Ez nem fertőző betegség, a hibás működésű sejtek megemésztődnek, nem osztódnak tovább, vagy ilyesmi.


Közvetve lehet probléma, ahogy írtátok az előző válaszolóval, tehát a rák kialakulásának a kiváltó oka kerülhet át, ha az anyagi jellegű. (Pl. vegyszer, hormon, stb.) Ha pl. röntgensugárzás érte az állatot, akkor az nem fertőz.

2018. jan. 4. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

Mitől okozna rákot? Egész sejtek egyrészt nem szívódnak fel a beleidből, másrészt nem hiszem hogy emberi szervezetben szaporodni is tudnának ha fel is szívódnának.


Az a válasz igaz hogy hacsak nem fürdött szennyező anyagokban és nem attól rákos, akkor a szennyező anyagok okozhatnak problémát...

2018. jan. 4. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez a gondolat az oktatásunk csődje.

Nem élünk már az őskorban, ahol az embereknek fogalmuk sem volt, hogy mi történik körülöttük, és mi mitől van!


Amúgy nem lehetetlen, hogy egy rák fertőzzön: lásd pl. a tasmán ördögöket.

De ők nem eszik meg egymást, hanem megharapják, így közvetlenül a vérbe kerül a rák!

De még ez is csak egyszer sikerült, mivel egy MÁSIK ember rákja idegen test neked, amit az immunrendszered 2 perc alatt hatástalanít! Ez ugyanígy van a tasmán ördögöknél is, csak ennek az egyetlen rákos sejtnek sikerült ezt idáig kicseleznie.


Ráadásul ez azonos faj. Vagy te embert eszel?

2018. jan. 4. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
A tasmán ördögöknél azért "fertőző" a szájrák, mert nagyon nagy a beltenyészet és az immunrendszerük nem ismeri fel őket idegen sejtként, de egy másik szigetről származó ördög már immúnis rá. (Egyébként valószínű náluk sem lenne az,h a nem szájrákról lenne szó, mivel az emésztés közben tudtommal elpusztul/denaturálódik a dns.)
2018. jan. 4. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Kicsit off..

Először azt akartam írni, hogy a húst úgyis valamilyen módon fertőtlenítik, főzik vagy ilyesmi, hiszen amúgy a lakosság fele férges lenne. (A párizsit pl. nem főzzük meg otthon.) Szóval a rákos sejt elvileg nem lehet életképes már a tányérra kerüléskor sem.


De aztán a különféle modern járványok jutottak eszembe, amikor (ritkán) szárnyas vagy marhahústól emberek fertőződhetnek meg. Igaz, az általában vírusos.

De akkor most nem értem, azok a kórokozók miért nem pusztulnak el?

2018. jan. 4. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

...Közben rájöttem: A felvágottakat gondolom főzik, a darabolt, pultos húsokat valószínűleg nem.

:)

2018. jan. 4. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

És még egy kiegészítés; ami főzve sem pusztul el az a prion.

[link]


Amúgy jogos, - a hentesnél előírás, hogy ha a tőkehúsos pultból a hentes átmegy a csemege (párizsis) pultba, akkor fertőtlenítő kézmosás után teheti ezt meg.

A csemege pultban lévő termékek közvetlenül fogyaszthatóak, mert hőkezeltek. Lángolt kolbász, párizsi, virsli.

A tőkehúsok viszont fertőzőek lehetnek, de ezeket úgyis hőkezeljük, sütjük vagy főzzük. Még a kés sem vihető át egyik pultból a másikba (legalábbis a KÖJÁL becsukná az üzletet, ha látna ilyet).

2018. jan. 4. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!