Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik lipáz oldat...

Mi történik lipáz oldat forralásakor?

Figyelt kérdés

2018. febr. 24. 12:58
 1/1 anonim ***** válasza:

Előrebocsátom, még nem forraltam “lipáz oldatot”. Továbbá azt sem tudom elképzelni, hogy bárki miért tenne ilyet. A válasz mégis tudom, mert van egy bizonyos természettudományos műveltségem.

Nos tehát, mivel a lipáz egy enzim, azaz egy fehérje, akkor nagy valószínűséggel kicsapódik, tönkremegy a 100 fokon, ha vizes oldatról beszélünk. Ha nem víz az oldószer, hanem olyan anyag, ami kb. 36 fokon forr, és kémiailag sem bántja a lipázt, akkor a lipáznak nem lesz semmi baja, sőt még működni is fog, azaz bontja zsírt forralás közben.

2018. febr. 24. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!