Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biológiai szempontból mi a...

Biológiai szempontból mi a különbség a vörös és a fehér húsok között?

Figyelt kérdés
Nem csak a megkajálásról lenne szó, hanem, hogy még az állat testében mi az, ami megkülönbözteti őket.

2018. márc. 1. 00:35
 1/2 anonim ***** válasza:
A harántcsíkolt izomrostoknak két változata létezik: gyors (fehér) és lassú (vörös). A fehér nagyobb erőkifejtésre képes de hamarabb fárad, a vörös fordítva. Minden vázizom ezeknek valamilyen keveréke. A fehér húsokban a gyors rostokból van több, a vörös húsokban pedig a lassú rostokból.
2018. márc. 1. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 hollófernyiges ***** válasza:
A vörös hús a benne levő, oxigéntároló mioglobintól vörösebb.
2018. márc. 1. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!