Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet-e a víz deutérium...

Lehet-e a víz deutérium tartamát csökkenteni ülepítéssel?

Figyelt kérdés
Dr. Somlyai Gábor (HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. Ügyvezető igazgatója) szerint Vérünkben a deutérium koncentráció: • a kalcium értékének a 6x-a, • a magnézium értékének a 10x-e Ezért akár egy pár ppm csökkentés lehetőségének is örülnék. Azért bízom a lehetőségbe, mert H2O D2O Sűrűség 20 C°-on (g/cm3) : 0,9982 1,1056

2018. nov. 26. 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

En azert ezt elolvasnam: [link]


Hogy a kerdesre is valaszoljak: hazi korulmenyek kozott biztosan nem tudod erzekelheto mertekben csokkenteni a viz nehezviz-tartalmat.

2018. nov. 26. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 EagleHUN ***** válasza:
100%

Elvileg ha nagyon lehűtöd és nagyon sokáig nyugalomban marad.

De nem véletlen hogy nem ezt a módszert hanem az elektrolízist használják a Deutérium előállításra.

Nyilván ami hidrogén az elektrolízis hatására felszabadul deutérium szegény lesz. Ha elégeted újra vízzé és lecsapatod egyrészt nagyon tiszta vized lesz, és még deutérium mentes is. Másrészt ez iszonyat drága víz is lesz az elektrolízis költségei miatt.

2018. nov. 26. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 EagleHUN ***** válasza:
100%
Azt meg már meg sem akarom kérdezni hogy miért akarod csökkenteni a szintjét? Mit árt ugyan neked?
2018. nov. 26. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 EagleHUN ***** válasza:
100%

Minden élőlényben van és még nem halt bele senki sem.


Sőt az esővíz és így az abból képződő ásvány és talajvizek is kifejezetten alacsony deutérum szinttel bírnak. Mivel párologni is nehezebben párolog el. Nem véletlen hogy a tengerekben és óceánokban halmozódott fel leginkább.


Mondjuk itt felmerül hogy akkor tengervíz sótlanítással foglalatoskodó sivatagi országba ne menj.


Ja de mert semmivel sem betegebbek vagy halnak meg hamarabb azok akik ott élnek és a deutérium dúsabb sótlanított tengervizet isszák.

2018. nov. 26. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 Wadmalac ***** válasza:
67%

Remélem sikerült az elsőben linkelt cikket elolvasni.


Ennyi erővel próbálhatod woodoo-babával, ráolvasással vagy kézrátétellel is óvni az egészségedet.

2018. nov. 27. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátom felesége éppen most halt meg rákban, mert hasonló módszerekben bízott. Pedig az ő esetét már rutinszerűen gyógyítják.
2018. nov. 27. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Az index írását is nagyon értékesnek találom.

Érdeklődésem kifejezetten egészségem megőrzését szolgálná, tehát megelőzés jellegű.

A hozzászólások kapcsán végleg lemondok az ülepítés lehetőségéről. Viszont igazolta, hogy megalapozott a megállapításom, hogy kifejezetten jól esik az artézi víz amit rendszeresen fogyasztok, mert "az esővíz és így az abból képződő ásvány és talajvizek is kifejezetten alacsony deutérum szinttel bírnak"

A jövőben nem marad más hátra, mint a ketogén étrend. (tengeri élőlények, alacsony szénhidráttartalmú zöldségek, sajt, ha lehet növényen nevelkedett állatok húsa, tojás,oliva olaj, bogyós gyümölcsök, vaj, tejszín, stb.)

Somlyai Gábor szerint Amikor elfogyasztunk egy élelmiszert, abból CO2 és H2O lesz. Naponta 3-4 dcl vizet termelünk. Az, hogy ebben mennyi a deutérium, az attól függ, hogy mit eszünk.


• szénhidrátban gazdag élelmiszernél (cukor, kenyér, krumpli) 150 ppm. Ennyi az érték a csapvíz esetében is.

• Zsírok, olajok esetében 118 ppm.


A növényekben csökkentett deutériumot tartalmazó folyadék van de, hogy mennyi, az attól függ , hogy a növény hogyan dolgozza fel a CO2-t.


A ketogén étrend kapcsán nem olvastam a szalonnát. Nagyon szeretem, de csak a hagyományos módon elkészítettet. Természetesen kenyér nélkül. 80%-ban ezt reggelizem.

2018. nov. 27. 10:53
 8/11 Wadmalac ***** válasza:
76%

A leírt étrend tényleg egészséges, de NEM a deutérium miatt.

Konkrétan pont a tengeri ételek deutérium-szintje magasabb, mint az édesvízi halaké stb.


Amennyi deutérium a természetes vizekben jelen van, semmilyen mérhető módon nincs hatással az egészségre. A fenti cikkben is szerepel ez, a gondos olvasásnál ennek is fel kellett volna tűnnie.

Persze, abból baj nem lehet, ha csökkentett deutérium-tartalmú vizet iszik az ember, de kérdéses, hogy ekkora plusz pénzt kiadjon az ember a kutatások eredménye szerinti SEMMIRE.


Megjegyzés: a magas (50% és afölött) deutérium-tartalom valóban igazoltan lassítja a sejtosztódást, de hozzátenném, hogy a ráksejtekét is. A deutérium-mentes víz semmilyen módon nem véd a ráktól.


Maradjunk az egészséges életmód és étrend terén, ne vegyük el az arra költhető pénzkeret lehetőségeit ilyen értelmetlenségekre.

2018. nov. 27. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egyetértek Wadmalac nevű felhasználó válaszával.
2018. nov. 27. 14:11
 10/11 EagleHUN ***** válasza:

#8 "Konkrétan pont a tengeri ételek deutérium-szintje magasabb, mint az édesvízi halaké stb."

Amikor a kérdező válaszát olvastam nekem is pont ez jutott eszembe. ;-)


#9 Örülünk hogy sikerült valakit meggyőzni. :-)

2018. nov. 27. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!