Szerintetek melyik a világ legtúlértékeltebb turista desztinációja? Többet is írhattok!
Kezdem én a sort
Dubai: egy mesterségesen felhúzott műváros, az egész igazából a giccsről meg a látványépítészetről szól. Az itthoni igénytelen világlátók meg teljesen oda vannak érte, és a média is mintha csakis kizárólag jókat írhatna erről a városról
Maldív-szigetek: sosem értettem, mi késztet bárkit is arra, hogy fél napot elutazzon egy olyan helyre, ahol csak napozni tud és kb. ennyi. Szép a tengerpart meg maga a szigetcsoport is hangulatos, de ez lenne a bakancslistám legvégén
Bahama-szigetek: ide mondjuk főleg amerikaiak szoktak utazni, de ugyanaz, mint a Maldív-szigetek
Erdély - Székelyföld: ezt mondjuk főleg magyar szempontból tartjuk túlértékeltnek. Mindig úgy adják elő hogy a világ leggyönyörűbb tájai vannak ott amit az ott élők kedvessége csak megfűszerez. Valójában kb. ugyanazt kapod ott, mint Magyarországon - csak a hegyek magasabbak. Kedves emberek meg mindenhol vannak a világon.
Mauritius: úgy adják elő, mintha valami földi paradicsom lenne. Pedig közismert, hogy a tengerparti, öt csillagos szállodán kívül egy durván szegény országról van szó.
Kanári-szigetek: sokan csak azért utaznak ide, merthogy ez a Kanári-szigetek. WTF
Szerintetek mi(k) a legtúlértékeltebb turista uticél(ok) a nagyvilágban? Bármit írhattok, ne legyetek szégyenlősek! Ha mindenki kedveli rajtatok kívül azt a helyet, akkor is!

szerintem a legtöbb turistaközpont ilyen, lássuk be akit egy kicsit is érdekel a hely, az elmegy és megnézi magának, és nem instafotókat igyekszik készíteni a másik tízezer feltörekvő jajjdecsini mellett XD
én pl nagyon szeretem Párizst, bár az is igaz, hogy pici korom óta szerettem a regényekből meg a tankönyveimből országismeretből, és nem valami giccses amerikai szr sorozat díszletét kerestem amikor ott voltam. mondjuk a monalisát még egyszer se láttam, majd hülye leszek bemenni tömegelni XD ha régi portrékat akarok nézegetni, keresek valami hangulatos kis galériát.

Nekem Párizs tetszett, nem élnék ott, de turistaként nagyon szép. Nyilván egy turista nem a gettóba megy nézelődni.
Velence is szép, csak tömeg van.
Székelyföld érdekes és gyönyörű a táj.
Jártam még sok helyen, Európán kívül is. Mindegyik utazásom jól sikerült. Nyilván olyan helyre nem megyek, ami alapban nem érdekel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!