Az alábbiak közül melyik a kedvenc dunántúli városod turista szemmel?

válasza:

válasza:

válasza:Soproni vagyok és éltem 4 évet Pécsen, 5 évet Veszprémben is, meg a többit is jól ismerem, és nekem határozottan Pécs. Élni nem jó ott, mert elc.szett egy város, magas munkanélküliséggel, sötét helyi értelmiséggel, sok suttyóval, sok lepukkadt külvárosi városrésszel, de a város szép fekvése, a belváros, az aközeli környékek és a Mecsekoldal gyönyörű, és be kell ismernem, túlszárnyalja Sopront.
Veszprém kellemes hely, de nem túl nagy szám, Győrnek vannak szép részei építészetileg, meg folyópartok is jók, de lapos, Keszthelynek nem rossz a belvárosa, meg a kastély is szép, de összességében ez kevés.
De a szavazásban felsoroltak közül mind a legszebbek közé tartoznak, plusz még Kőszeget tenném közéjük.

válasza:

válasza:5:
Én a felsorolt városok közül 3-ban éltem és Budapesten is, és Budapest hiába nagy, durvábban falu a meretet, népességet leszámítva minden más szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Itt élek a XX. kerületben és konkrétan nem értem, mit szeretnek ebben a városban annyian. Unalmas panellakások, jellegtelen kertvárosok. Szerintem messze Európa legunalmasabb fővárosa Budapest.
Balatonfüred wikipédia oldalán láttam most, hogy "Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében 484 ezer vendégéjszakával (2012) Magyarország hatodik legnépszerűbb települése; legnagyobb küldőpiacai Németország (89 ezer), Hollandia (32 ezer) és...
Közel van a szlovák határhoz, szoktak szlovákok is átlátogatni?
Prágához, Bécshez, Varsóhoz viszonyítva? Sok külföldi látogatója van a magyar fővárosnak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!