Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Az alábbiak közül melyik a...

Az alábbiak közül melyik a kedvenc dunántúli városod turista szemmel?

Figyelt kérdés

ápr. 19. 10:07
A kérdező szavazást indított:
Sopron
Veszprém
Keszthely
Győr
Pécs
31 szavazat
 1/6 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Ezek közül Veszprém, amúgy meg Kőszeg.
ápr. 19. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Ezek közül Keszthely kivételével mindet szeretem, az utolsó előtti helyezett nálam Gyoőr, de csak a lapossága miatt.
ápr. 19. 19:39
 3/6 anonim ***** válasza:
31%
Tata
ápr. 19. 22:01
 4/6 Zabalint ***** válasza:
66%

Soproni vagyok és éltem 4 évet Pécsen, 5 évet Veszprémben is, meg a többit is jól ismerem, és nekem határozottan Pécs. Élni nem jó ott, mert elc.szett egy város, magas munkanélküliséggel, sötét helyi értelmiséggel, sok suttyóval, sok lepukkadt külvárosi városrésszel, de a város szép fekvése, a belváros, az aközeli környékek és a Mecsekoldal gyönyörű, és be kell ismernem, túlszárnyalja Sopront.

Veszprém kellemes hely, de nem túl nagy szám, Győrnek vannak szép részei építészetileg, meg folyópartok is jók, de lapos, Keszthelynek nem rossz a belvárosa, meg a kastély is szép, de összességében ez kevés.

De a szavazásban felsoroltak közül mind a legszebbek közé tartoznak, plusz még Kőszeget tenném közéjük.

ápr. 21. 10:24
 5/6 anonim ***** válasza:
46%
Ha 3 évnél tovább élsz Budapesten, akkor rájössz, hogy az is csak egy falu.
ápr. 22. 21:16
 6/6 Zabalint ***** válasza:
100%

5:

Én a felsorolt városok közül 3-ban éltem és Budapesten is, és Budapest hiába nagy, durvábban falu a meretet, népességet leszámítva minden más szempontból.

ápr. 23. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Miért jön ilyen sok külföldi turista Budapestre? Általában

Itt élek a XX. kerületben és konkrétan nem értem, mit szeretnek ebben a városban annyian. Unalmas panellakások, jellegtelen kertvárosok. Szerintem messze Európa legunalmasabb fővárosa Budapest.

Hogyhogy a Balatonra, azon belül is az északi partjára ennyien jönnek Dániából?

Balatonfüred wikipédia oldalán láttam most, hogy "Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében 484 ezer vendégéjszakával (2012) Magyarország hatodik legnépszerűbb települése; legnagyobb küldőpiacai Németország (89 ezer), Hollandia (32 ezer) és...

Aggteleken és környékén sok külföldi turista van, vagy inkább csak magyarok?

Közel van a szlovák határhoz, szoktak szlovákok is átlátogatni?

Budapesten mennyire van jelen a külföldi turizmus?

Prágához, Bécshez, Varsóhoz viszonyítva? Sok külföldi látogatója van a magyar fővárosnak?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!