Milyen Pesten az élet? Szerettek ott lakni? Azoktól kérdem, akik távolabbról költöztek fel.
Utolsó! Buda melyik kerülete a jobb? Pontosan mely kerületek tartoznak hozzá?
Ár viszonylatba mennyire drága? Pl egy dolgozó nőnek aki csak szobát bérelne megtudna élni?
Köszönöm!
Én kertvárosból jöttem, Gödöllőről.
Amióta a 8. kerületbe költöztünk (a Rákoczi tér és a II. János Pál pápa tér közé), azóta minden sokkal egyszerűbb. Minden a sarkamban van: élelmiszerbolt, orvosi rendelő, művészellátó, drogéria, mozi, színház, sportpálya, és még sorolhatnám (elég sok közelekedési eszköz van a környéken, az nagyon számít, tudom, ezért is minden könnyen elérhető). Amikor még gödöllői voltam, mindenért fel kellett jönni Budapestre, vagy ha nem is kellett semmilyen ügyet intézni a fővárosban, akkor még egy rendes bevásárlást is meg kellett szervezni, nem volt olyan, hogy "elmentem, hazafelé beugrom a hobbiboltba". Nem kell kocsiba ülni, vagy sokat sétálni egyik megállóból a másikba, mert előtted van. Ha repülővel utaznál el, akkor nem kell felcipelned magad, csak betaxizni vagy bebuszozni.
Tudom, elég drágák a lakások, ez tény, de megéri.
Mindenki hall históriákat a 8. kerületről, és nem lehet tagadni, valóban vannak gázos dolgok. A Népszínház utca...hát, tényleg...rossz. Ha arra jársz, nem fognak megkéselni meg ilyen hülyeségek, de nem kedves arcokkal találod szemben magad. A környékünk egyébként rendben van. Nem mindegy melyik részt választod. Csövesek mindenhol vannak, de ha központban akarsz lakni, akkor muszáj elviselned őket. Nem sok vizet zavarnak, csak büdösek leginkább. A Rákoczi tér nagyon szépen fel lett újítva, de néhány padon ott tanyáznak a homeless-ek, ami rontja az összképet. Ismétlem, ha rájuk sem nézel, láthatatlan leszel.
Még annyi, hogy itt mindig történik valami. Budapest pörög, az emberek is szabad szelleműbbek, mint a kisvárosokban.
Amit én imádok, hogy annyi lehetőséged van; ha falat akarsz mászni, csak tessék, később elmegetsz bowling-ozni, vagy bulizhatsz menő szórakozóhelyeken, sosem fogynak el a lehetőségeid, rengeteg új dolgot tapasztalhatsz.
Gödöllő nem egy hatalmas város, nyilván nincs annyi lehetőség, mint pl. Győrben, vagy akárhol, de óriási a kontraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!