Netes vásárlásnál az Erste Bank miért számolt fel több, mint 900 Ft-os plusz díjat?

válasza:

válasza:

válasza:"Ez azt jelentené, hogy a könyvelési napon 233,33 volt a dollár árfolyama?"
Hat jelenleg pl az Erstenel 232HUF az USD. Az eladasi ar erdekel teged:
Ezert nem erdemes bankot valtani (lol), mashol sem olcsobb, max 2-3 forinttal...
Utolsó kommentelő: Tisztában vagyok a dollár árfolyamokkal én is: [link]
Pont azért írtam ki, mert különösnek találom, hogy eladási árfolyamon számolták számlán belül, nem pedig középárfolyamon. A régebbi vásárlásaimat mindig középárfolyamon számlálták. Egyébként is, számolj utána csak, 941 HUF ugyebár a 2 összeg közti eltérés, 145 dollárra vetítve ez azt jelentené, hogy 2 nap alatt 6,4 Ft-os eltérést produkált a dollár?? Ekkora árfolyamváltozás nem volt időközben, nézd csak az oldalon szereplő grafikont.

válasza:Az van, hogy ha kártyával vásárolsz devizában, akkor a vásárláskori zárolás nem a bank árfolyamán történik, hanem a kártyatársaságén (mastercard v. visa) ez azért szükséges, mert egy nagyobb mo-i bank jegyez árfolyamot mondjuk 10-15, jobbjára európai devizában, másképp nem lenne megoldható, hogy a világon bárhol tudj kártyával fizetni.
Csak a pár nappal késöbb történő könyvelés történik a bank árfolyamán.
tehát a vásárláskori árfolyamot nem fogod megtalálni a bank oldalán, mert az nem banki árfolyam volt (max visszaszámolni tudod) amúgy jellemzően a kártyatársasgái árfolyamok mindig jobbak némileg, mint a bankiak (csakhát ugye abból nem profitálunk semmit)
Kapcsolódó kérdések:
Ha banki utalással kell fizetni, az hogy megy pontosan? Miben más, mint egy országon belüli utalás? Akármilyen számláról lehet utalni külföldre? Eddig csak paypal-lel fizettem.
Tehát ha venni akarok 1000 Ft névértékű állampapírt, azért 1030 Ft-ot kell fizetni, ha jól értelmezem a kalkulátort.. miért? Vissza hogy fogom kapni? 1000 + kamat vagy 1030 + kamat?
Ez lehet a legjobb bizonyítéka,hogy ezeknek a hiteleknek mind a kiadása,és a lakossági "rákapás"akkoriban óriási felelőtlenség volt.
Most kaptam meg az új bankkártyámat az OTP-től. Eddig Junior volt, de most paypass Mastercard jött. Viszont neten valahol olvastam, hogy ez alkalmatlan az internetes vásárlásokra. Igaz ez? Vagy tényleg nem lehet használni netes vásárlásnál? Mert akkor kb. a hajamra kenhetem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!