Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Forgalmi okokból a zebrán...

Forgalmi okokból a zebrán kellett megállnom, egy gyerkőc teljes sebességgel belém jött oldalról bicajjal, ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Az előttem lévő autó satuzott egy szabálytalanul átkelő gyalogos miatt, a kocsi lefulladt (gondolom sokkot kapott a sofőr kicsit) ezért majdnem 1 percet álltam a zebrán. Közben mögöttem is álttak, le se tudtam tolatni a zebráról. Abban a pillanatban egy 7-8 év körüli gyerek a biciklivel lassítás nélkül belém jött, szép horpadást okozva a bal ajtómon. Utána félreálltam, a gyerek szépen összetörte magát, az anyja üvöltött velem (aki futott utána). Megvártuk a mentőket, rendőröket. Mentők utána elvitték a gyereket agyrázkódás-gyanú miatt. Tanuként kihallgattak mindenkit, majd elmentek. "Majd a nyomozás eldönti ki a hibás". Most akkor mi van, ki lesz a hibás? Én, hogy a zebrán kényszerültem megállni vagy a gyerek (szülei)? 7 éve vezetek, ez az első balesetem. Nekem első blikkre olyan 100 ezres károm lett, cascóm nincs a fenébe is. Tudom, már a kocsi vásárlásakor kellett volna az is, de halogattam.

2021. szept. 24. 10:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
85%

20

hagy ne kelljen már kikeresnem

tessék itt egy rendőrségi honlap:

"Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!"

[link]

2021. szept. 24. 11:44
 22/88 anonim ***** válasza:
2%
Ez egy kiragadott részlet a főútvonalon balra kanyarodásról szóló részből. Legalább a KRESZ-t ismernéd.
2021. szept. 24. 11:47
 23/88 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon remélem, hogy nem kell nekik kifizetni."

Mért ne kéne, te kis buta? :)

2021. szept. 24. 11:55
 24/88 anonim ***** válasza:
1%

Mert semmi szabálytalanságot nem követett el a gyerek az autóssal ellentétben. Autóval csak akkor szabad a zebrára hajtani, ha el is tudja hagyni, ellenben biciklivel nem tilos a zebrán kerékpározás (nem is kaptam eddig erről szóló paragrafust).

2021. szept. 24. 11:56
 25/88 anonim ***** válasza:
100%

"Jegyzem meg, anyukát kéne a leginkább megb.szni"

Azt én vállalom.

2021. szept. 24. 11:57
 26/88 anonim ***** válasza:
89%

"Autóval csak akkor szabad a zebrára hajtani, ha el is tudja hagyni"

Hülye vagy gyermekem.

"biciklivel nem tilos a zebrán kerékpározás."

Mióta nem tilos te tajparaszt?

2021. szept. 24. 12:00
 27/88 anonim ***** válasza:
18%

Mióta érvényben van a KRESZ. Látom, nem fogok paragrafust kapni, mert genetikailag képtelenek vagytok egy ilyen egyszerű feladatot elvégezni.

2021. szept. 24. 12:01
 28/88 anonim ***** válasza:
86%

22

akkor lerövidítem

"Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni!"

Nincs benne említve kanyarodás, viszont van gyalogosátkelőhely.

De majd a bíróságon fel fognak téged világosítani.

Előre szólok: a szabályok nem ismerete nem jogosít fel, azok megszegésére.

2021. szept. 24. 12:10
 29/88 anonim ***** válasza:
13%

Továbbra is a KRESZ-ből való idézetet szeretnék, mert abban ilyen nem szerepel.

2021. szept. 24. 12:14
 30/88 anonim ***** válasza:
85%

Jé az sincs benne, hogy kamionnal nem lehet a zebrán átmenni a gyalogosokkal párhuzamosan (az utat keresztezve).

Szóval akkor lehet.

[link]

2021. szept. 24. 12:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!