Forgalmi okokból a zebrán kellett megállnom, egy gyerkőc teljes sebességgel belém jött oldalról bicajjal, ilyenkor mi van?
20
hagy ne kelljen már kikeresnem
tessék itt egy rendőrségi honlap:
"Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!"
"Nagyon remélem, hogy nem kell nekik kifizetni."
Mért ne kéne, te kis buta? :)
Mert semmi szabálytalanságot nem követett el a gyerek az autóssal ellentétben. Autóval csak akkor szabad a zebrára hajtani, ha el is tudja hagyni, ellenben biciklivel nem tilos a zebrán kerékpározás (nem is kaptam eddig erről szóló paragrafust).
"Jegyzem meg, anyukát kéne a leginkább megb.szni"
Azt én vállalom.
"Autóval csak akkor szabad a zebrára hajtani, ha el is tudja hagyni"
Hülye vagy gyermekem.
"biciklivel nem tilos a zebrán kerékpározás."
Mióta nem tilos te tajparaszt?
Mióta érvényben van a KRESZ. Látom, nem fogok paragrafust kapni, mert genetikailag képtelenek vagytok egy ilyen egyszerű feladatot elvégezni.
22
akkor lerövidítem
"Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni!"
Nincs benne említve kanyarodás, viszont van gyalogosátkelőhely.
De majd a bíróságon fel fognak téged világosítani.
Előre szólok: a szabályok nem ismerete nem jogosít fel, azok megszegésére.
Továbbra is a KRESZ-ből való idézetet szeretnék, mert abban ilyen nem szerepel.
Jé az sincs benne, hogy kamionnal nem lehet a zebrán átmenni a gyalogosokkal párhuzamosan (az utat keresztezve).
Szóval akkor lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!