Az állatkísérletek tényleg annyira rosszak lennének?
A probléma az, hogy az állatok szervezete max 30%ban reagál úgy a dolgokra mint az emberé.
Kövezz meg, pontozzatok le, de én életfogytiglanra ítélt rabokon kísérleteztetnék. (tömeggyilkosok, pedofilok, erőszaktevők)
Való igaz,hogy az emberi szervezet másképp reagál(lásd.70-es években a Contergán botrány).
Egy csomó dolgot lehet szövetkultúrákon is vizsgálni.
A kozmetikumokba egy rakás káros cart beleraknak,de kaphatóak már kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazóak is,igaz nem olcsók.
Vannak olyan kémiai anyagok,amelyek sejtekre való hatását tenyésztett szövetkultúrákon is lehetséges vizsgálni. Nyilván az egész szervezetre való hatást,vagy egy gyógyszer hatásmechanizmusát így nem lehet vizsgálni.
A kozmetikumok hatását egyébként elsősorban fehér szőrű,piros szemű (albínó) nyulakon,tengerimalacokon vizsgálják,mivel az ő bőrük,szemük a legérzékenyebb.
Hármas vagyok, én írtam más alternatívát.
Hatásosabb volna, és nem ártatlan állatok halnának kínhalált, hanem olyanok, akik rászolgáltak.
Az adórendszernek se ártana, nem a mi adónkból etetnék a gyilkosokat a börtönben, sőt, hasznuk is lenne.
Amúgy nem egereken, hanem Beagle fajtájú kutyákon kísérleteznek a legtöbbet, illetve majmokon.
Mellesleg ha szerinted az nem embertelen, hogy 1x1 négyzetméteres helyen vannak, sosem látnak napvilágot, és kemikáliákkal mérgezik őket, akkor súlyos bajod van.
Menj ki szépen a fürdődbe, és csöpögtess egy nagyobb mennyiségű tusfürdőt/sampont a szemedbe, és ne töröld ki, hanem várd meg még elmúlik.
Ugye hogy szar belegondolni? Na ez nekik még csak a szenvedéseik legkisebbje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!