Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Lehet eltörött a degun-k nak...

Lehet eltörött a degun-k nak a lába, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Az orvos nem tud mit tenni, nem is foglalkozik rágcsálókkal, és sajnos egy olyan rohad helyen lakunk aminek még a közelében se találni másik állatorvost, aki esetleg foglalkozna ilyesmivel. Az dolog úgy történt hogy össze vesztek a degu-k, és ez lett a vége. Arra gondoltam hogy magam rakom sínbe, de nem tudom hogyan csináljam elvégre nem vagyok állatorvos. Szóval jó lenne ha valaki aki ért az ilyen dolgokhoz elmondana, lepésről, lépésre, hogy mit kell tennem, esetleg mit rendeljek meg hozzá.
2016. jún. 29. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
nálunk a csincsilláénak törött el a lába a deguketrecben a létrafokban. vittem állatorvoshoz, nem ajánlotta a szegecselkést, mert ugró állatnál nem lesz hosszútávú a gyúgyulás., tehát nem marad meg megszegecselve, újra eltörik. inkább levágta a lábát a doki elkábítva a csincsillát. de ugyanúgy tud, ugrálni futni stb, mintha 4 lába lenne. és 4 ezer ft-ba került.
2016. jún. 29. 13:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, én kétlem hogy az itteni orvos vállalná.
2016. jún. 29. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyedül kiárt dolog, hogy tudsz rajta segíteni, sajnos attól tartok, hogy csak rontanál a dolgon. Mit látsz rajta? Külső nyomok, vagy húzza a lábát?

Budapesten van 2 hely, ahol nagyon értenek hozzájuk, a Hungarovet és az Exopet. Ha nem akarod, hogy szenvedjen, valahogy meg kéne oldani, hogy eljuss az egyik helyre. Mivel prédaállatok, ezért csak akkor látszik rajtuk, hogy valami nem oké, ha már óriási a gáz, és elviselhetetlen fájdalmuk van.

2016. júl. 1. 16:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos a baj óriási, tényleg eltörött mind2 hátsó lába, és az egyik szemével is gond van, saját apja támadta meg a kis degut :/ Sajnos lehetetlen az ajánlott helyre vinni, mivel szerbiában élek. Sorra kell végignézünk ahogyan a kisállataink megdöglenek, mert a szüleim mindig vesznek valamit de szarnak foglalkozni vele...én meg a húgom nem vagyunk olyan gazdagok hogy több ketrecet vegyünk, már így is 3 rágcsálóketrec van a házban.

Olyan ostobaság ez, mint mikkor húsvét alkalmával vesz valaki egy nyuszit utána hagyja elpusztulni.

Kishúgomnak is már hányszor mondtunk hogy ne vegyen állatokat. Biztos nincs valami mód?

2016. júl. 1. 17:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is:ne csinálj vele semmit, mert ha nem jól csinálod rosszul forr öössze, csak rontasz rajta!

Másodszor: Ha nem tudsz gondoskodni az állatok orvosi ellátásáról, akkor inkább ne tarts kisállatot!

Harmadszor:Próbáljátok elvinni egy olyan dokihoz, aki ért hozzá!

Negyedszer:ha ennyire nem érdekli a szüleiteket az állatkák sorsa, akkor inkább ne tartsatok!

Ötödször:ne tartsatok sok állatot egy ketrecbe! A kicsi miért volt az apjával?

Bocsi, ha bunkónak tűnök! Nem bántásnak írtam ezeket! Lehet, hogy az lenne a legjobb, hogyha oda adnád őket valakinek, aki megfelelő ellátást tud biztosítani nekik, és néha meglátogatod őket! Lehet, hogy később, tudsz majd rendesen gondoskodni róluk, és akkor jobb lenne! Remélem nem veszed bántásnak! :)

2016. júl. 1. 23:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Magam is úgy tartom, hogy ha az ember nem tud gondoskodni egy állatról akkor ne se tartson.

Viszont mit tudtunk volna tenni? Elajándékozni nem mernénk ismeretleneknek, elvégre jól tudom milyenek ezek a mai tinik, úgyis megölnék. Ha felnőttek vinnék el szerintem simán megennék, és igen eszik a degukat... legalábbis itt. Állatorvoshoz nem vihetem, mint írtam a környéken nem találni olyant aki foglalkozna vele. Mellesleg amikkor beállítottak a degukal azt mondták hogy ezek mókusok, az eladó is azt mondta a kishúgomnak és a szüleimnek akik megvették. Később tudtunk meg hogy ezek deguk, és hogy mit szabad és mit nem. Bár évek óta tart a nagyobbik húgom rágcsálókat, de azokkal nem volt még ilyen probléma. Mellesleg mi sohase vettünk volna meg, ha nem tudjunk hogy mit és hogyan kell csinálni.

2016. júl. 2. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!