Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Aki ad tojáshéjat a csirkéinek...

Aki ad tojáshéjat a csirkéinek, az megmossa, megszárítja, és összetörve keveri be a magok közé? Vagy csak úgy be lehet dobni nekik, ahogy van?

Figyelt kérdés

2014. máj. 13. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Én megszárítom kicsit, megsütöm a sütőbe, és porcukordarálon ledarálom.És ebből a porból szoktam keveset az állatok kajájába tenni.
2014. máj. 13. 10:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Eddig én is így csináltam, de mostanában elkezdték feltörni a saját tojásaikat és megenni, ezért most űgy csinálom, hogy félbetörve, tojáslével együtt adom oda nekik, s így kevésbé törik fel a saját tojásukat.
2014. máj. 13. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Én bedom nekik a héjat úgy ahogy van. A tojásukat meg sztem azért törik fel,mert mészhiányuk van. Add nekik oda úgy ahogy van,akkor nem fogják feltörni.
2014. máj. 13. 13:29
 4/8 doboszoli ***** válasza:
100%

A felismerhető tojáshéj etetése gyakran kiváltja a tojásevés rossz szokását, ezért érdemes porrá őrölve etetni.

Ám semmilyen kalcium kiegészítőt ne tegyünk az eleségbe, mert az állat "túleheti" magát, és felborul a Ca:P háztartása, ami sok probléma forrása lehet.

Külön edényben kell kínálni, vagy (pl.a mészgrittet) az alomra szórni, a tyúk pontosan tudni fogja, mennyit fogyasszon belőle.

-állattenyésztő-

2014. máj. 15. 07:08
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Doboszoli, nem is tudtam, hogy állattenyésztő is vagy (azt tudtam, hogy mesterszakács és hentes is vagy). Milyen állataid vannak?
2014. máj. 15. 08:49
 6/8 doboszoli ***** válasza:

Az igazság az, hogy se hentes, se szakács nem vagyok, csak érdekel a dolog, és ellestem az igazi szakemberektől. A főzés szórakoztat, a henteskedésből meg jelenleg élek, előtte vagy jó 30 évig műveltem házi vágás szinten, illetve valamilyen szinten összefonódik az ételkészítéssel is.

Valójában agrármérnökként dolgoztam állattenyésztésben majd' 20 évet.

2014. máj. 15. 17:11
 7/8 doboszoli ***** válasza:
Ja, állatok. Itthon csak két kutyám van, néhány disznó bértartásban tanyán,(kell a kolbászokhoz), szoktam időnként nosztalgiázni 20-30 húscsirkével, néhány libával, kecskét, birkát a család "betiltotta". Egy lovacskát is szívesen látnék a portán, de..
2014. máj. 15. 17:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én csak nagyjából összetöröm, hogy ne legyen tojásformája. A nagyüzemi ketrec-szökevény tyúkok eleinte nagyon durván zabálták a tojást, ahogy az egyik megtojta, már vetették is rá magukat. Azt hittem, le kell őket mind vágni, de szerencsére pár hét alatt, ahogy feltöltődtek a mészraktáraik, elhagyták ezt a kedves szokást.
2014. máj. 16. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!