Ezt most így jól csináljuk?
Figyelt kérdés
Kb. egy hete vettük észre, hogy az egyik tyúk folyamatosan bent ül valamelyik fészekben, és kotlik. Mivel nincs kakas az udvarban, így csak a megtermékenyítetlen tojásokon kotlik. Tegnapelőtt beszéltünk egy ismerősünkkel, akinél van kakas is, ma délután hoz majd 10 tojást. Azt tanácsolta, hogy már most tegyünk alá 1-2 tojást, és holnap (vagyis ma) még alátesszük azt a 10-et, amit ő hoz. Elkülönítettük a többiektől, egy dobozba tettünk szalmát, az lett a fészke. Azt olvastuk, hogy egy nap kb. 20 percig járkálgat, eszeget, végzi a dolgát, aztán visszaül. Tegnap vártunk egy fél órát, aztán mivel a világért nem akart visszaülni, így leültettük a fészekre, és ráraktunk egy másik dobozt (ilyen húsos doboz, szóval nem teljesen sötétben van, és szellőzik is rendesen). Ez így jó lesz?2016. jún. 25. 10:39
1/1 anonim válasza:
Inkább ládát raknék rá. Az rendesen szellőzik + fér a tyúk mellé kis tálban víz és kaja. Ha nem piszkáltátok nagyon, akkor elméletileg a tojáscsere nem zavarja meg annyira, hogy ne maradjon ott, bár úgy értelmezem, hogy levettétek a helyéről, amit ő választott. Én ilyen esetben 1 hétig kb rajta tartom a ládát, mert ide-oda ücsörög csak, ha talál máshol tojást. Azért nem szabad a 21 napot láda alatt töltenie, néha mozognia is kell meg ne is kakiljon a tojásokra. Sztem a 20 perc után nem kell pánikolni. A tojások simán kibírnak 2 óra anyuci nélküliséget ilyen időben. Én alkoholos filccel meg szoktam jelölni a tojásokat, amikor elültetem a tyúkot, mert vmiért a többinek borzasztó fontos ilyenkor pont abba a fészekbe tojni, aztán majd álltok tanácstalanul, hogy mostmelyikholmikor? 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!