Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyuszi wc mennyire mukodik?...

A nyuszi wc mennyire mukodik? Tenyleg bele csinal? Nem zavarja h van szele? Es a nyuszi porazt erdemes alkalmazni? Vagy azer nem fut el mint egy macska?

Figyelt kérdés
2016. febr. 18. 00:19
 1/3 anonim válasza:

A wc általában teljesen beválik, a ketrecén belül is csak oda végzi a dolgát, de még ha kint van a szobában, akkor is oda megy vissza, ha rájön a szükség (hamar megtanulják egyébként).

Ha kertben lenne, akkor jobb neki egy szökésbiztos kifutó házikóval/játékokkal, jobban élvezi, mint a sétáltatást, de ha mindenképp szeretnéd, akkor inkább a póráz. Ezt persze leginkább nyáron, de a szoba is teljesen megteszi neki, ha biztonságos (vezetékek, növények).

2016. febr. 18. 01:41
 2/3 anonim ***** válasza:

A nyuszi wc tökéletesen működik, az én nyuszim csak abba ürít. Fapellet van benne.

A póráz felesleges, nem tudod úgy sétáltatni, mint egy kutyát. Nekem mondjuk van, én arra használtam, hogy ne tudjon bemenni olyan helyekre, ahova kicsi korában beszorulna.

2016. febr. 18. 08:00
 3/3 anonim ***** válasza:

A nyulak zsákmányállatok, alapvetően szobatiszták, hogy a ragadozók ne találják meg olyan egyszerűen őket. Szóval a wc működik mindenféle tanítás nélkül. Ha nem, annak van valami oka, amit orvosolni kell: benyúlsz a ketrecbe, ivarosodás, nem megfelelő alom stb.

Pórázt viszont SOHA! Az életébe kerülhet. Nagyon vékony a csontozata és egy rántástól eltörhet legrosszabb esetben a nyaka is, meghalhat vagy más sérüléseket szerezhet. Nem egy nyuszi vesztette így életét.. Minden gazdi azt gondolja, majd ő óvatos lesz, nagyon odafigyel, és nem fogják fel, hogy képtelenek rá. A nyuszi érzékszervei kismilliószor jobbak, mint a mieink. A szaglás, látás, hallás is. Lehet, hogy te nem látsz semmi veszélyforrást, nem hallasz semmit, nem érzel semmit, de ő mégis megijed. Mivel mégegyszer mondom, zsákmányállat, az első reakciója a menekülés lesz. Ha pedig megindul és rohan, rögtön 60-70 km/h-val tud cikázva futni, te tutibiztos hogy nem éred utol, tehát a póráz alaposan meg fogja rántani és megvan a baj. Ráadásul úgysem fog sétálni melletted, mint egy kutya és nem tudja levezetni a mozgásszükségletét. Persze minden nyuszi élvezi a friss levegőt és a legelészést, de akkor inkább vegyél egy karámot, könnyen összecsukható, direkt így kisállatoknak árulják, és abba vidd ki.

2016. febr. 18. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Lehet-e macskát és törpesünt együtt tartani?

Nekem vagy egy macskám és nagyon szeretnék egy törpesünt. De nem tudom hogy jó lenne nekik. Meg tudná szokni őt a macska?

A bak nyúl alomszagát a fa forgács vagy a macska alom fogja fel jobban? Vagy mást érdemes használni?

nekm van egy ivaros bak nyuszim, mióta nagyfiú lett néha nagyon büdi az alom (érdekes hogy néha viszont egyeltalán nem) eddig fa forgácsot használtam , de félek a macskaalom majd szokatlan lesz nek, nemtudomhogy jobban felfogja e a szagot

A frontline milyen idős cicákon lehet alkalmazni? A cseppre gondoltam

a cicám 3 hónapos körül van már lehet neki használni ??

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!