Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyit kell naponta foglalkoz...

Mennyit kell naponta foglalkozni egy törprhörcsöggel?

Figyelt kérdés
Természetesen etetésen,itatáson,alom cserén kívül

2016. jún. 28. 19:10
1 2
 1/13 anonim válasza:
10%
Szia! Nekem két hörcsögöm van, de ők anélkül is jól megvannak, hogy bármit csinálnék velük (evés, ivás, alom cserén kívül). Néha kiveszem őket a ketrecből, de olyankor csak megharapnak.
2016. jún. 28. 19:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vele foglalkozni mint egy kutyával például, nem igényli, hogy játssz vele. Viszont ne legyél olyan tahó mint az 1. válaszoló, a hörcsögöt (is) kínzás a ketrecében tartani állandóan! Az a minimum, hogy minden éjszakára ki van engedve egy helyiségbe ahol mászkálhat kedvére (ugyebár éjszaka éber).
2016. jún. 28. 19:23
 3/13 A kérdező kommentje:
Este mennyi időre kéne kiengedni?
2016. jún. 28. 19:24
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
A hörcsögnek a legjobb, ha semennyit sem foglalkozol vele. Aki foglalkozik vele, az többnyire csak azért, hogy önmagának jót tegyen, mert jó érzés néha megsimogatni a kisállatot. Egyébként a hörcsög nem igényli az emberi társaságot és az esetek többségében stresszeli őket, csak kevés hörcsög nyugodt teljesen az emberrel. A fentieken kívül persze nem árt kiengedni, de akkor sem kell vele foglalkoznod, csak biztosítani neki egy területet, ahol kedvére elszórakozhat. Attól függ, mennyi időre, hogy amúgy mekkora a ketrece. A legjobb lenne egyébként egész éjszakára.
2016. jún. 28. 19:56
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
Az én 2 éves törpehörim szinte folyamatosan kint van a kezemben, igenis igényli a törődést. Nem dísz állatok, meghálálják a rájuk szánt időt, ragaszkodóak, tündériek lesznek. Kezdetben harapósak, bizalmatlanok, de miután megszelídülnek, elképesztően kedvesek, aranyosak. Nem kell non-stop foglalkozni vele, de ha naponta nincs rá 30 perced, vagy nagyon minimum 15, akkor nem ajánlom, hogy a hörcsögöket. (Felételezem dzsungiról van szó.) Én a kiengedést nem ajánlom, aprók, másodpercek alatt eltűnnek, millió veszély leselkedik rájuk. Ha tudsz egy nagyobb, teljesen elkerített, biztonságos, szökés biztos területet, akkor természetesen, csak rajta! :)
2016. jún. 28. 19:57
 6/13 anonim válasza:
59%
A második válaszolónak üzenem, aki csak úgy "letahózott", hogy a ketrecet ne úgy képzelje el, mint egy egy centiméter x egy centiméteres lyukat. Igenis jól megvannak és hatalmas helyük van. Gratulálok azoknak az embereknek, akik mindent jobban tudnak, és alaptalanul sértegetnek másokat.
2016. jún. 28. 20:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 Mint írtam, vannak hörcsögök, amik elvannak az emberrel, de nem ez a jellemző. Az, hogy harap és bizalmatlan, más kérdés. Valóban ha megfelelően bánunk velük és megszokik minket, akkor nem bánt majd és nem fél tőlünk, de ettől függetlenül többségük nem szereti, ha kézbe vesszük és hasonlók. Ezt mi szeretjük. De nem a hörcsög. Legfeljebb azért mászik a kezünkbe, mert tudja, akkor kiengedjük. De nem azért, mert velünk akar lenni. Nem ragaszkodnak. Csak azt akarjuk hinni.

Az enyém is kedves, nem harap vagy ilyesmi, magától bemászik a kezembe, akár el is aludna benne, ha épp úgy van.. de nem szeret engem, nem azért mászik a kezembe, mert velem akar lenni, mert ragaszkodik hozzám és igényel engem.

A kiengedés pedig természetesen nem úgy értendő, hogy a szobába engedjük el.. hanem egy nagy, elzárt részen, ahol nem tud kárt tenni sem magában, sem a mi dolgainkban és nem tud úgy elbújni, hogy aztán ne lehessen megtalálni. Ilyesmi helyre szokás kiengedni:

[link]

2016. jún. 28. 20:35
 8/13 A kérdező kommentje:

Naponta fél óra rohangálás elég?

Egy kb 70×40 cm-es ketrece lenne(mókuskerékkel és egyebekkel)

Igen,dzsungáriaira gondoltam

2016. jún. 28. 21:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez a ketrec méret tökéletes lesz neki. Napi fél órát elég játszani vele, de majd látod. Nálam szeretik, ha kézben vannak. :)
2016. jún. 28. 23:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

10 eddigi dzsungimból csak 2 volt, aki tényleg jól elvolt egyedül, és nem mindig igényelte a társaságom, amikor szerettem volna foglalkozni vele (persze nem erőltettem rájuk magam). Az összes többi alig várta, hogy kézben legyen:)

Sok függ a tenyésztőtől, akitől veszed, mennyire neveli kezessé őket, és persze attól is, hogy mennyit foglalkozol vele, amikor hozzád kerül.

Én általában többször kevesebbet foglalkozom velük (most is több van, de persze külön vannak). Azaz, ha elmegyek mellettük, és fenn vannak, akkor kiveszem őket egy kicsit, épp mikor mennyi időm van. Szerintem fél óra naponta tökéletes.

Egy 70*40 cm-es helyet már jól be lehet rendezni nekik:)

2016. jún. 29. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!