Mennyit kell naponta foglalkozni egy törprhörcsöggel?
#5 Mint írtam, vannak hörcsögök, amik elvannak az emberrel, de nem ez a jellemző. Az, hogy harap és bizalmatlan, más kérdés. Valóban ha megfelelően bánunk velük és megszokik minket, akkor nem bánt majd és nem fél tőlünk, de ettől függetlenül többségük nem szereti, ha kézbe vesszük és hasonlók. Ezt mi szeretjük. De nem a hörcsög. Legfeljebb azért mászik a kezünkbe, mert tudja, akkor kiengedjük. De nem azért, mert velünk akar lenni. Nem ragaszkodnak. Csak azt akarjuk hinni.
Az enyém is kedves, nem harap vagy ilyesmi, magától bemászik a kezembe, akár el is aludna benne, ha épp úgy van.. de nem szeret engem, nem azért mászik a kezembe, mert velem akar lenni, mert ragaszkodik hozzám és igényel engem.
A kiengedés pedig természetesen nem úgy értendő, hogy a szobába engedjük el.. hanem egy nagy, elzárt részen, ahol nem tud kárt tenni sem magában, sem a mi dolgainkban és nem tud úgy elbújni, hogy aztán ne lehessen megtalálni. Ilyesmi helyre szokás kiengedni:
Naponta fél óra rohangálás elég?
Egy kb 70×40 cm-es ketrece lenne(mókuskerékkel és egyebekkel)
Igen,dzsungáriaira gondoltam
10 eddigi dzsungimból csak 2 volt, aki tényleg jól elvolt egyedül, és nem mindig igényelte a társaságom, amikor szerettem volna foglalkozni vele (persze nem erőltettem rájuk magam). Az összes többi alig várta, hogy kézben legyen:)
Sok függ a tenyésztőtől, akitől veszed, mennyire neveli kezessé őket, és persze attól is, hogy mennyit foglalkozol vele, amikor hozzád kerül.
Én általában többször kevesebbet foglalkozom velük (most is több van, de persze külön vannak). Azaz, ha elmegyek mellettük, és fenn vannak, akkor kiveszem őket egy kicsit, épp mikor mennyi időm van. Szerintem fél óra naponta tökéletes.
Egy 70*40 cm-es helyet már jól be lehet rendezni nekik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!