Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát válasszak?

Milyen kutyafajtát válasszak?

Figyelt kérdés

A körülmények:

- A kutya a házban lakna, de szabad kijárása lenne egy nagy udvarra

- Már van egy kutyánk, egy 1 éves border collie és két macskánk

- Séta naponta háromszor lenne, kétszer fél (reggel és este) és egy egyórás séta a közeli erdőben (délután)

- Egy órát tudnék a mentális fárasztásával tölteni

- Lakik egy kisgyerek (6 éves) is a házban

- Naponta 7-8 órát lenne napköziben vagy otthon egyedül

A kutya tulajdonságai:

- Legyen hipoallergén (igen, tudom hogy a border sem az)

- Legyen sportos

- Lehetőleg ne legyen olyan ugatós

- Legyen hűséges és barátságos

2020. szept. 11. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Uszkár, inkább közép vagy óriás, hogy bírja a tempót a borderrel, lagotto, spanyol vizikutya, barbet
2020. szept. 11. 22:07
 2/7 anonim válasza:
0%
Nekem ide a yorkshire terrier jutna eszembe. Hipoallergén, barátságos más álatokkal, csak molesztálja őket hogy játszanak vele. A gyerekeket tűri, ha elege van elszalad előlük. Majdnem minden megfelel amit te szeretnél, csak az ugatás; szeretnek ugatni, bár nem este mert aludni is imádnak. Ezért kell jól választani. remélem tudtam segíteni
2020. szept. 11. 22:20
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Utolsóval egyetértek. Egész gyerekkoromat yorkik kísérték, és a mai napig yorkit tartok, egyszerüen imádom öket! Szeretem hogy nem hullik a szöre, hipoallergén, nagyon játékos de azért szeret néha pihenni is. Nekem abszolút tökéletes kutyus, bár a border collieval nem nagyon egyezik a mozgásigényük. A yorkim kb 2-3 óra kutyafuttató és séta kombó után hasznavehetetlen bármire is:-D
2020. szept. 11. 23:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan fajtat keress aki passzol a mostani kutyádhoz meretben, habitusban, mindenben. Ellenkezo nemu legyen mint a mostani kutyusod es akkor sosem lesznek konfliktusok (termeszetesen ivartalanítva a nem kivant szaporulat elkerulese vegett).
2020. szept. 12. 07:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Közép uszkár.
2020. szept. 12. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Közép vagy óriásuszkár. Aktív, sportos, intelligens, könnyen tanítható kutyák.
2020. szept. 12. 10:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is a közép uszkárt ajánlom.
2020. szept. 12. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Kistermetű kutyafajtát keresek kinti-benti tartásra. Reggelente és délután letudnám vinni egy húsz perces sétára, estefelé pedig 3-4 órát tudnék vele foglalkozni. Szombaton magammal tudnám vinni, ezenkívül meglenne a 2x40 perc séta, kutyaiskola, plusz egy óra...

Legyen: Nagytestű Jó őrző védő Magas a mozgás igénye Szőr hossza mindegy Bírja a meleget és a hideget Őv-re járnék vele, kertes hazban lakok, lenne napi 3×45 perces séta minimum

Kutyát keresek anyukámnak, milyen fajtát válasszak?

Van két macska már, szóval fontos hogy kijöjjön velük. Kistestű átlagos mozgásigényű kutyát szeretne. Első kutyája lenne. Ilyen cuki fajtákban gondolkozik mint mondjuk a pomerániai törpespitz csak annak túl nagy a bundája. Nem baj ha kutyakozmetikába kell dordani csak...

Már van két kutyám, egy angol bulldog és egy német juhász keverék. Az a probléma, hogy mindkettő (főleg a bulldog) nagyon lusta, így futni, vagy biciklizni nem igazán tudok velük rendszeresen. Másrészről kissé unalmasak. Szeretem, hogy jól neveltek, de így nem...

Nem tudok dönteni, melyik fajtát válasszam?

Energikus munkakutyát szeretnék, nagytestűt de legalább közepes méretűt. Karakán, erős őrzővédő jelleműt, hiszen sportolnék vele és BH,IGP területén szeretnék vele fejlődni (én is ő is). Amik között vacilálok: amerikai akita, thai ridgeback, óriás schnauzer,...

Milyen kutyafajtát válasszak első kutyának, ha néhány év múlva szeretnék egy dobermannt?

Olyat szeretnék ami minden tekintetben hasonlít a dobihoz belsőre, igényekre (a külső az mind1), csak mindenben picit lájtosabb. Pl. legyen egy kicsit kisebb mozgásigénye, legyen egy kicsit alacsonyabb védelmező ösztöne, stb. Igazából írjatok fajtákat melyek...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!