Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, hogy kakiljon?

Mit csináljak, hogy kakiljon?

Figyelt kérdés
Kistermetű kutyámat csütörtökön ivartalanították. Azóta viszont egy próbálkozást leszámítva nem kakilt. Pedig eszik rendesen és iszik is. Néha-néha játszik is. De inkább búslakodik, szerintem azért mert nem tud kakilni. 1szer megpróbálta kinyomott egy bab nagyságút azt is sírva:(Mit tegyek, hogy lágyabb legyen neki? Valaki tapasztalt hasonlót az ivartalanítás után?(szuka kutya)Valamint észrevettem, hogy sűrűn remeg ez normális?Mi okozhatja?
2010. aug. 16. 14:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hááát, szerintem nem normális, hogy remeg, és az sem, hogy negyedik napja nem tud kaksázni...biztos azért remeg, mert görcsöl a pocakja, vagy esetleg lázas?

Ha meg mered neki mérni, akkor végbélben kell, és ha 39 felett van, akkor lázas!

Hívd fel az állatorvost, és mondd el neki a tüneteket, ez a legegyszerűbb, és Ő biztos egyből mondja, hogy mi legyen...

Végülis gondolom fizettél érte, valamennyi felelőssége van neki, hogy rendben legyen az állatka, akit megműtött, nem?

Jobbulást a négylábúdnak :-)

2010. aug. 16. 14:46
 2/12 anonim ***** válasza:
Itass vele tejet, attól menni szokott a kutyák hasa, vagy tegyél étolajat akajájára. De, ha több napig nem kakil, akkor mindenképp orvos!!! Gondolj bele, amikor neked kellene kakálni és vmiért nem tudsz, milyen "szar" érzés. Ne hagyd sokáig szenvedni!
2010. aug. 16. 14:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Háát nemtudom... Az én kutyám akkor szokott nehezen kakilni, ha csontot evett... Olyankor sír kakiláskor. Tejet szoktunk neki adni, 1 óra múlva megpróbáljuk kivinni... Utána már nem szenved. De lehet ,hogy a te kutyádnak az ivartalanítással van kapcsolatban a gondja... Én a helyedben felhívnám az állatorvost és megkérdezném mit tegyek. Szia
2010. aug. 16. 14:50
 4/12 A kérdező kommentje:
köszi a hozzászólásokat.Beszéltem a dokival, azt mondta vigyük el este egy nagyon nagy sétára ha nem kakil holnap mennünk kell hozzá:(azt mondta, hogy bélsár problémára gyanakszik, de majd kiderül remélem nem lesz vele semmi gond. Köszi!
2010. aug. 16. 14:59
 5/12 anonim ***** válasza:

38,5 a normális testhő, 39 még csak hőemelkedés. Nekem annó a műtét után mondták, hogy vegyek neki Royal Canin direkt műtét utánra szánt konzervet, pont azért, hogy ne fájjon neki a kakálás, és pár napig semmi szilárdat ne kapjon.

A tej jóötlet, az lehet, hogy meghajtja, vagy esetleg kefír, az is meghajtja, és még a bélflórának is jót tesz.

A mozgás is megindíthatja a székletet. Remélem minden rendben lesz! Vigyázzatok rá!

2010. aug. 16. 15:10
 6/12 Bozsikrisz ***** válasza:

Az én kistermetű kutyusom is csak 3 nap után kakilt az ivartalanítása után. De akkor akkorát, mint egy dinoszaurusz:D

Én adtam neki sima joghurtot, az higítja a székletét.

A remegést nem tudom, talán a stressz, vagy fáj neki még a seb. Varratszedésnél majd említsd meg a dokitoknak.

2010. aug. 16. 19:37
 7/12 Akiteki ***** válasza:

Ez szörnyen hangzik. Az enyémek másnap már ugyanúgy működni szoktak a műtét után, mint előtte.

Egyszer volt egy csúnya szorulásunk egy nagy darab csonttól. Az állatorvos tanácsára adtam szardiniát tejjel. Rettentő hatásos volt. :))

2010. aug. 16. 20:06
 8/12 Bozsikrisz ***** válasza:

Akiteki, azért egy szuka kutyánál más az ivartalanítás, mint egy kannál.

Kérdező, volt kaki azóta?:)

2010. aug. 17. 13:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Mizújs a kutyussal?
2010. aug. 17. 15:22
 10/12 Akiteki ***** válasza:

13:29

3 ivartalanított szukám van-volt. +2 macsek. Egyiknél sem volt ilyen gond.

2010. aug. 17. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!