Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl sok séta okozhat komoly...

Túl sok séta okozhat komoly problémákat?

Figyelt kérdés
Most kezdjük el tanítani a kutyánkat sétálni, eleinte csak egy pár saroknyit sétáltunk, a múlt héten voltunk két kb. 2-3 kilóméteres sétán, ezen a héten egy 5 kilóméteresen, ma pedig 9 kilómétert sétáltunk. A kutyánk jó kondiban van, kinti, már kifejlett kutya, közepes méretű. A mai séta vége fele nagyon unni kezdte, csak kullogott utánunk, mikor pedig hazaértünk, és lekerült róla a póráz, szaladgálni kezdett a kertben. Most eléggé fáradtnak tűnik, a lépcsőn is eléggé megerőltetőnek tűnt a feljövetel. A séta alatt kapott vizet, de nem nagyon akart inni, hazaérve pedig kapott kutyatápot és friss vizet is. Megerőltető lehetett neki a túra?(szinte végig vízszintes talajon sétáltunk, csak ritkán emelkedett). Milyen hosszúságú túrák ajánlottak ilyenkor? A kutyus 9 éves, jó kondiban, sokat mozog, egészséges. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat, segítséget!

2021. márc. 27. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, ez nem nagy táv.

Másrészt, ha nem életképtelen fajta (nyomott orrúak, akiknek külön műtét kell ahhoz, hogy elég levegőt kapjanak).

Valószínűleg a tiédnek ez kicsit sok volt így, lassabban kellett volna ezt felépítenetek.

2021. márc. 27. 17:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Ezek szerint lassítok majd rajta, viszont a mai után keletkezhet valami komolyabb, orvosi probléma? A lábait végignéztem, nem gyulladtak, a talpai is rendben, evett, ivott és volt "mosdóban" is. Mire figyeljek még ezeken kívül?
2021. márc. 27. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:
58%

Most fogadtatok egyebkent orokbe, ezert kezdtetek el csak most szoktatni a setahoz?

Miert lepcsozik? Rendszeres, sok?

2021. márc. 27. 18:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, mostanában került ide. Kertes házban lakunk, az ajtóig van vagy 10 lépcsőfok, ezen jön fel, ha akar, nem kötelező neki.
2021. márc. 27. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Egy fogorvos miért nem szedi le a fogkövet, ha látja, és komoly eü. Problémákat okoz? Miért kell ezt külön kérni?

30 múltam, b. 1 éve van új fogorvosom, most derült ki, hogy fogínysorvadásom van. Eddig azt se tudtam, mi az. Most utánanéztem, tünete pl. az ínyvérzés fogmosásnál. Na az nekem kb 15 éve megvan. Többször mondtam az előző fogorvosnak. Ill. a fogaim körül ott vannak a...

Varicocele (mellékhere-visszér) okozott valakinél komoly problémákat?

Tapasztalatok? Műtét után milyen gyorsan gyógyult?

Meg tud-e úgy sérülni a gerinc/csigolyák hogy fájdalmat max. Egy egész minimálisat érzek, azt is csak néha (ha egyáltalán nem beképzelem) és mégis...

Kevés mozgás, nem túl szabályos, de sok-sok ülés, ritka, de intenzív terhelés. Huszonéves férfi. Viszont enyhén zsibbad és érzékeny a féloldali medencém, tomporom, gátam, lágyékom, herém majd az egész lábam és (féloldali(!)) erekciós és enyhe inkontinenciás problémám...

Torokba baktérium, vérben mycoplasma, homloküreg váladékból baktérium! Mi kell még ahhoz, hogy elhiggyék milyen komoly problémákat okozhatnak ezek?

Január óta járkálok körbe körbe már mindenütt 3-szor voltam,egyre gyengébb vagyok,megtámadta eddig a tüdőt,szivizmot vagy aortát,homloküreget és höhögök!Már nyithatnék egy Gyógyszertárat,mindenütt felirnak valamit de mindenhol azt mondják ezek nem okozhatnak ilyen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!