A kutyák egyszerre hány dologra tudnak koncentrálni?

Ösztönlény, vannak dolgok (szuka szaga, kaja), amiket nem fogsz felülírni, legfeljebb elnyomni a neveléssel. Az, hogy fél a kecskéktől, de kaja láttán törlődik az egész egy egész jó indikátora annak, amit minden szakkönyv ír, jutalomfalattal a legegyszerűbb bármire ránevelni az állatot.
Nem hívnám egyszerűnek, egy jó idegzetű, megfelelő ösztönökkel rendelkező juhászkutya nem egyszerű, inkább azon van, hogy az aktuális feladatot a kedvedért a lehető legjobban teljesítse. Ha kirakod elé a kaját, elég izé dolog trükköt várni tőle, összezavarod. Én ember vagyok, de lekiabálom a lakótársamat, ha akkor akar kérdezni valamit, amikor még meleg a vacsorám. :D

"Én ember vagyok, de lekiabálom a lakótársamat, ha akkor akar kérdezni valamit, amikor még meleg a vacsorám"
Egy nagyon rendes ember vagy.

Nem kéne pisit nyalnia.
Hát ez van, ösztönlények.
De egyébként az én kanom (ivartalanított, remélem tiéd is) is csinálta ezt, de leneveltem róla. Nem kell pisit nyalogatja, szukák után loholnia.
5
Hogy nevelted le erről az ösztönr?

Amit leírsz, azt jelenti, nem tanítottad meg neki, hogyha szólsz valamit, az felülír minden más cselekedetet. A kaja előtti nyüszítés csak a felfokozott idegállapot jele nála. Vannak nyüszögő kutyák.
Egészségesen etetett kutya a kapott étel előtt már eléggé éhes. Ha fiatal a kutyád, max egy valamit kérjél tőle, amikor elé teszed az ételt.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!