Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kényszerevő kutyával mit...

Kényszerevő kutyával mit lehet kezdeni? Ami mindent megeszik, azt is ami nem lenne ehető?

Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy egy kutya visszakerült a menhelyre, mert szó szerint mindent megeszik. Műanyag, kavicsok, kakit stb. Nem csak séta közben, otthon is. Az ilyen kutyával mit lehet kezdeni? Le lehet valahogy nevelni róla?
2024. febr. 23. 21:10
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

Kell egy "gazdi", akit tisztel és akire hallgat, aki szereti a kutyát, és aki hajlandó vele foglalkozni, csak ő tudja leszoktatni.

Általánosságban ez nem megy.

2024. febr. 23. 21:13
 2/3 anonim ***** válasza:
77%
Ki kell deríteni a viselkedése okát és aszerint cselekedni. Az én kutyám is ilyen volt, kiskorától kezdve. Mondjuk ő kakit sosem evett, de murvát pl igen. Rászóltam, annál jobban ette. Nem foglalkoztam vele, ráhagytam, azóta nem eszik be semmit. Néha a kutyák azért csinálnak dolgokat, hogy a gazdi figyelmét felkeltsék. Ha kakievés is társul hozzá, akkor viszont már felmerül az is, hogy vitaminhiány, vagy valami egészségügyi probléma van a háttérben, amivel komolyan foglalkozni kell, ki kell vizsgálni. Esetleg viselkedészavar, ami menhelyes kutyáknál nem ritka. Mindig az okot kell keresni, aztán a megoldást.
2024. febr. 23. 22:15
 3/3 anonim ***** válasza:
16%

Egy kutya nem lesz kényszer evő van egy gazdi annak kell megnevelni

Az hogy meg rág mindent otthon is (gondolom a kakit csak az úton) arról egy hétvége alatt is le lehet szoktatni

2024. febr. 23. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

A kutya ehet fügelevelet?

Mostanában eszi a fügefa leveleit. Hagyjam enni, vagy káros lehet? Az interneten nem találtam semmit...

Normális, hogy kutyámnak nincs kedve játszani, csak ha a játék ehető?

Labdák, gumijátékok ,kötelek és társai kilőve. Miért van ez?

A kutyát miért nem lehet megenni?

Kacsa oké, liba oké, disznó oké, csirke oké, bárány oké, tehén oké, kutyát miért nem eszünk? Miben más egy csirke mint egy kutya? Az nem hozza vissza a labdát?

Milyen ehető, kutyatápot ajánlanátok?

Tudom, hogy már lerágott csont, meg majd jönnek az olyan beszólások, hogy: "akinek nincs pénze rá, ne tartson kutyát" szöveg, de én azért teszek egy próbálkozást. Kb. 7-9 ezer/15 kg-ra gondoltam max. árban. Nagyon sokfélét találtam, csak hát kérdés, hogy melyik éri...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!