Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Használhat még így?

Használhat még így?

Figyelt kérdés

Kutyusom kinti-benti kutya. Sajnos összeszedett bolhákat ami miatt spot-ont adtam neki, ami kb 3 hónapra véd. Kutyusomnak van egy fedett kutyaháza is, ami szigetelt a hidegtől. Tegnap raktam rá a spot-ont, de tegnap este szakadt az eső, szóval nem tudom, hogy a hatékonysága csökkent-e. Mivel mikor ma felkeltem akkor azt láttam, hogy a kutyám nagyon vakarózik.

Mennyi idő alatt lehet észrevenni, hogy a spot-on hat?

2024. szept. 29. 11:01
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
A bolhákat ki kell írtani. Erre a spot on édes kevés. Nézz utána ennek kicsit.
2024. szept. 29. 11:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A spot on elsősorban megelőzésre jó, kiírtásra nem. Leginkább azért, mert a bolhák elég sokáig életben maradnak gazdatest nélkül is, szóval pl a kutyaházából simán visszafertőzi magát a kutya.

Bolhairtó kellene, a kutyára is, meg speciális bolhairtó a házára, párnájára, bármije van. A házban is lehetnek bolhák, ahol feküdni szokott, azt is irtószerezni kellene.

2024. szept. 29. 12:28
 3/4 anonim válasza:
Miután lemosdattad a kutyust és a ruháit kimostad, kutyaházat szintén jól átmostad és megszáradt minden, azután jöhet a spot-on. A bolha máshogy nem tűnik el soha.
2024. szept. 29. 12:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Mielőtt megkapta a spot-ont az előtt kb 1,5 órát takartítottam és bolhairtóztam a helyét.
2024. szept. 29. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Elaltatták a kutyám. Milyen szert használhatott az orvos?

Vénába adta, először egy tejszínű injekciót, utána pedig egy átlátszó, kicsit kékes injekciót. Nem várt a 2 között semennyit. Fél perc alatt elment...

Kutya mancsának ápolására milyen otthon megtalálható krémet használhatok?

Van olyan krém egy átlagos háztartásban, piperetáskában ami megfelelő mancsápolásra, s nem káros a kutyának?

A kutya-országbérlet használható BKK-n?

Egyik cikkben azt írják, "Budapestre is jön a kutya-országbérlet", a másikban meg azt, hogy ez csak a vonatokon, volánon és héven használható. Tudtok valamit arról, hogy mi az igazság? És hogy ha az új kutya országbérlet 1890 ft, akkor a Budapest kutyabérlet marad 5500?

Ezt a sampont használhatom kutya fürdetésére?

Ilyen van itthon, én ezt használom, azt hittem van itthon még kutyasampon, de nincs. Belefetrengett valami nagyon büdösbe...

Lathatatlan kutyakerites hany honapos kortol hasznalhato?

Lett egy 2 honapos huskynk, szeretnenk minel hamarabb kiszoktatni az udvarra, nagyon elenk, eroteljes, jatekos kutyus. Egyenlore a teraszra van zarva de 1000nm az udvar, ott egesznap szaladgalhatna de mindenkepp biztosra mennenk kerites ugyileg! Kerdes hogy hany honapos kortol alkalmazhato?

Használt, de még bőven hasznàlható kutyacuccokat hova tudnék odaadni?

Szeretném ha olyan helyre kerülne, ahol tènyleg megbecsülik, mert én ugyanezt tettem velük.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!