Szorong a kutyám mit tegyek?

válasza:A szeparacios szorongasrol ugy szokas leszoktatni, hogy egyre hosszabb idore hagyjatok otthon. Eloszor csak kimesz, visszajossz, jutalom. Aztan kimesz, 3 perc mulva visszajossz, jutalom. Aztan hetek mulva kimesz, egy ora mulva visszajossz, jutalom.
Ha erre nincs ido vagy nem jon be, akkor 1. otthon kell vele maradni 2. koltozni kell olyan helyre ahol ugathat 3. munkahelyet kell valtani es vinni kell 4. le kell passzolni olyannak aki nem maszkal el otthonrol.

válasza:

válasza:Fokozatosság, sok idő, sok türelem. A szepa sajnos ilyen.
Plusz azt meg lehet próbálni, hogy adtok neki gyógynövényes nyugtató tablettát (Fressnapfban is kapható), mikor egyedül kell lennie. Olvastam múltkor, hogy alkalmazták szepás kutyánál 2 hétig és rengeteget segített.

válasza:

válasza:

válasza:Vidd el kutyapszichológushoz.
Tényleg van ilyen keress rá.

válasza:Egészen biztosan tudja, hogy van ilyen, de te is tudnád, ha elolvasnád a kérdés alatti részt is...
,,vittük már több kutya oktató hoz és pszichológus hoz meg szinte mindenhova"

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! A kutyám sajnos durva módon szeparációs szorongó. Eddig nem volt ilyen probléma, kinti kutya. Viszont nem rég hazalátogattunk, ahol bent volt, mert nincs kert. És azóta képtelen elengedni. Olvastam egy nagyon jó módszert ami beválhat (ajtóhoz megyek, kulcs...
Két kutyával költöztem oda páromhoz lassan 4 hónapja. Eleinte megszokniuk volt nehéz a helyet, most pedig egyre kezelhetetlenebbek, főleg az egyik. Ha mindketten itthon vagyunk, vagy mindketten dolgozunk, akkor semmi baja nincs (kameráról látjuk mit csinálnak),...
Van egy mentett 9 hónapos kutyám, már több mint fél éve velem és a családommal él. Egyedül hoztam el a menhelyről, a kihozatala után egy pár hétig mindenhova követett szó szerint. Ez mára javult, viszont most ha pl bemegyek a fürdőszobába még most is sír, mert nem lát....
Van egy 2,5 éves amstaff szukám. Lakásban tartom. Az elmúlt időben az lett a szokása, hogy amikor nem vagyok otthon, mindig bepisil. Ma is korán reggel elvittem futni, vizelt is rendesen, de otthon amire hazajöttem megint ott várt a tócsa. Eddig olyan két éves koráig...
Mikor apum elmegy itthonról a Pulink (9 hónapos) egyfolytában nézi a kaput fel alá járkál a kerítésnél és nyüszög. Lehet vele játszani ilyenkor is a szólok odajön de játék közben is egyfolytában az figyeli, hogy apum mikor jön haza. Mikor kocsival megy el akkor nincsen...
Ha rajta van, csak körbe-körbe forog, és szorong, és reszket, és áll velem szemben és néz rám!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!