Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki lehet "főzni" a húsból a...

Ki lehet "főzni" a húsból a tápanyagokat?

Figyelt kérdés
Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy ha túl hosszú ideig hagyjuk a forrásban lévő vízben a húst (pl csirkehús), akkor kifözöm belőle, a hasznos anyagokat. Ez igaz, vagy hülyeség... csak tévhit? Meddig érdemes főzni?
2011. febr. 16. 17:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát ezért csinálják a húslevest ahol a tápanyagok nagyrésze kifő és a lében van benne. Én pld a leves főzésénél a habját nem szedem le mert az tápanyag, felesleges kidobni.Amúgy meg nem érthető a kérdés ha egyszer forralom a vízet a hússal azt főzés céljából teszem nem? Akkor meg puhára kell főzni.
2011. febr. 16. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Bizony, a főzés old ki anyagokat a húsból. A mai csirkéket annyira nem is kell főzni, annyira gyengék.Ha kifehéredik, már jó.
2011. febr. 16. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
Ezért csináljuk azt pld hogy a hús felületét barnára pirítjuk akkor utána a párolásnál már nem megy ki a tápanyag belőle mert a prításnál bezáródik a felülete.
2011. febr. 16. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim válasza:
Ha kutyának szánod (már pedig igen, mivel ebbe a kategóriába tetted), akkor elég ha csak "félfőtt" a hús, és a levét is nyugodtan odaadhatod neki, mert a húsból kifőtt vitamin és tápanyag a levébe kerül, és ha soványabb a kutyusod, akkor még hízhat is tőle, ilyen hideg időkben pedig nagyon jó!
2011. febr. 16. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:

Sejtettem, hogy így van....

2 éves boxer kanról van szó. kikpróbáltunk már nála egy két prémium tápot. (acana , orijen stb..) de egyik sem bizonyult a legjobbanak. Ezért úgy döntöttem, hogy főzök neki én magam. Legnagyobb részt csirkehúst kap(perzse teljesen csont nélkül) általában rizzsel, de van hogy tésztával és van, hogy néha kap mellé egy kis kenyeret is.

Egész jó testben van, nem kövér , és nem is mondhatnám soványnak. Eddig elég sokáig főztem a húst, mert úgy gondoltam, hogy az esetleges baktériumokat kifőzhetem ezáltal, ha vannak. Lehet hülyén hangzik, az is lehet, hogy paranoiás vagyok. Remélem nem okoztam túl nagy gondot, ezzekkel a hosszú fözésekkel. Mit gondoltok? Vagy ez csak annyit jelent, mintha nem kapott volna annyi adag húst? :)

egyébként még milyen húst ajánlotok, és esetleg köretet?:D:D:D


Köszönöm mindenkinek az értelmes válaszokat

2011. febr. 16. 20:13
 6/15 A kérdező kommentje:
ez a húslé vagy mi..eláll a hűtőben 2-3 napig? Mert általában előre szoktam főzni, és lefagyasztom.
2011. febr. 16. 20:15
 7/15 anonim ***** válasza:

a túlzott hőkezelés hatására a húsból,( tejből, tojásból is) rákkeltő anyagok szabadulnak fel(oxidált koleszterin)-vitamintartalma elenyésző egyébként is a húsoknak, de ezek is károsodnak már 100 celsius alatti hő hatására is!

csirkehússal különösen vigyáznék-a mai emberi fogyasztásra szánt csirke is hormonkezelt és antibiotikumokkal életbentartott teljesen természetellenes körülmények között nevelkedett termék!-ez a tipusú csírkehús a leggyakoribb okozója az ételallergiának és az epilepsziának, anafilexiás sokknak!

az álatlad említett tápok NEM tartalmaznak ilyen gyenge minőségű alapanyagot(csak hormon és antibiotikummentes szabadontartott csirkehúst és friss tojást) és alacsony hőmérsékleten kezelik őket

2011. febr. 16. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

"az álatlad említett tápok NEM tartalmaznak ilyen gyenge minőségű alapanyagot(csak hormon és antibiotikummentes szabadontartott csirkehúst és friss tojást) és alacsony hőmérsékleten kezelik őket" Ne haragudj, de nem értem pontosan mire vontkoztattad ezt. Akkor Te milyen húst ajánlanál, ha csirkét nem? Egyébként, sokan írják, hogy a kutyája allergiás a csirkére, hál' Istennek, én eddig nem vélem ezt felfedezni, pedig elég régóta kapja a drága. :)

Mellé adunk néha középkategóriás tápot is, nagyon szereti... Jobban mint pl. az Acanát.

2011. febr. 16. 23:35
 9/15 Csurmi ***** válasza:

2006 óta az EU-ban a csirkehús semmilyen hormonkészítményt vagy antibiotikumot nem tartalmaz.


Igen, a hús vitamintartalma legyen a legkevesebb, a C vitamin a legérzékenyebb, de azt a kutya maga megtermeli. De jó neki!


Ha ki is főzöd, de megissza a kutyus a lével együtt akkor ugyanott vagy.


Az enyém a csirkét nyersen eszi, a disznóhúst főzöm.

2011. febr. 17. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. febr. 17. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!