Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik az az őrző-védő kutyafa...

Melyik az az őrző-védő kutyafajta amely megfelel annak hogy egy 13 éves fiú legyen a gazdája?

Figyelt kérdés
Csak tenyésztők és saját tapasztalattal(lehetőleg sokkal) rendelkezők írjanak,mert netről én is tudok sok bla-bla leírást olvasni.
2011. márc. 13. 19:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Egyik sem! A németjuhász ESETLEG. 13 éves még nagyon gyerek, kutya iskolába esetleg elmehetne vele, hogy tanuljon kutyázni,de ennyi idősen még a szülők tartsák kézben kutyát. A gyereknek még legyen egyenlőre "csak" a legjobb barátja. Másrészt, nézd végig az őrző-védő fajtákat, keress tenyésztőket, és kérd ki az ő véleményüket, vedd fel velük a kapcsolatot.
2011. márc. 13. 19:20
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem sincs ilyen fajta.Abból induljunk ki hogy öv-nél meg is kell tartani azt a kutyát , nem hiszem hogy egy 13 éves gyerek megbírkózna ezzel.Németjuhász jó lenne de annak 40 kg körül van a súlya , ami ha nekiindul kell erő megtartani.
2011. márc. 13. 19:24
 3/13 anonim ***** válasza:

13 évesen őrző-védő ?

Érdekes..de azért segítek.

Én a Bullmasztiff-ot ajánlom..mozgékony kutyus így kell neki a terület szaladgálni. Nagyon éber,viselkedése megfonolt.

Alaptermészete normális tartásba békés, de ha gazdáját vagy magát a kutyát megfenyegetik nagyon akaratos és veszedelmessé válik. A legjobb benne ,hogy hiába nagy kutya a gyerekkel szembe türelmes.

DE még tudom ajánlani a Cane corso-t és a Bordeaux-i dog-ot is

Remélem segítettem

2011. márc. 13. 19:33
 4/13 anonim ***** válasza:

elöző válaszoló vagyok.

a németjuhászt spec. nem örző-védő kutyák közé soroljuk hanem pásztor-juhászkutyák közé.

2011. márc. 13. 19:35
 5/13 IGCM ***** válasza:
0%

Szerintem is a Bullmasztiff megfelelő fajta nekedd :)

Ha szeretnél kutyasuliba járni és őv-ni vele ,márpedig szerintem csak így van értelme ennyi időssen komolyabb kutyát tartanod ,akkor nyugodtan menj vele!!Nem baj ha a nagy a kutya,segítenek őv-n megtartani.

Más is van aki nem bírja el a kutyát őv allatt,felnőttek is!Hosszú pórázt tesznek a kutyisra a gazdi fogja rendesen és a gazdi mögött van mégegy emberke aki szintén fogja a pórázt és segít tartani a zebet :)

Szóval nincs ennek akadálya!Viszont mondom tényleg csak kutyasulival érdemes őrző-védő kutyát tartanod!

2011. márc. 13. 19:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én azt ajánlom,hogy ha látsz egy cane corso-s,bullmasztiff-os vagy németjuhászos gazdit,kérd meg,hogy engedje meg,pórázon megfogni.A gazdi menjen arrébb egy kicsit és hívja a kutyáját.Na,ha megtartod akármelyiket ezek közül,akkor már lehet gondolkozni a többi kérdésen az ÖV kutyatartással kapcsolatban.
2011. márc. 13. 19:48
 7/13 A kérdező kommentje:
Komondor lesz ha minden jól megy.
2011. márc. 13. 19:56
 8/13 anonim ***** válasza:
50%
13 éves gyerek kezébe ilyen kutyák nem valóak a komondor meg semmiképp.
2011. márc. 13. 20:04
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

Te jó ég. Az nem is örző-védő kutya :S

Nem akarlak megbántani sem lebeszélni de a komondor 13 éves gyerek mellett semmi keresni valója nincsen..nem fogod tudni nevelni és kordába tartani.

Jobb ha kutyasuliba fogod jártatni.

2011. márc. 13. 20:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A komondor mióta ÖV kutya? Az pásztorkutya, de semmiképp sem gyereknek való fajta.
2011. márc. 13. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Van olyan kutyafajta ami KIFEJEZETTEN SEMMIRE SEM JKÓ?

Mindig írják, hogy vadászkutya, apportkutya, kotorékeb, szánhúzó kutya, terelő kutya, pásztorkutya... Ami semmi ilyenre nem képes arra rámondták, hogy "társasági eb" Van olyan fajta, ami tulajdonképpen semmi ilyenre nem jó? Aminek nincs különösebb funkciója, csak ú"gy van".

Melyik kutyafajta a leghűségesebb?

Tudom, hogy a kutyák alapból nagyon hűségesek, de azért mégis, gondolom van különbség.

Melyik vadász kutyafajta?

Szerintetek melyik kutya a legjobb vadászkutya

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!