Mit tudtok erről a kutyafajtáról?

Az első, ami eszembe jutott róla, hogy NAGY. :-)
Gondosan meg kell válogatni a tenyésztőt, ahonnan venni akarod. Nagyon oda kell figyelni az etetésére, főleg az első1-1,5 évben. Viszonylag rövid idő alatt nő hatalmasra.
Már nagyon korán el kell kezdeni a tanítását, hogy szófogadó legyen. Egy ekkora kutyát van tekintéllyel tartasz vissza, vagy sehogy. (erőből nem fogod tudni megfogni, ha elindul valami után).
Hatalmas termete ellenére azonban igazi 'öleb" tud lenni. Szeret a gazda mellett lenni, és mivel rövid szőre van szerintem nem alkalmas kinti tartásra.
Jelentkezz be a netboard német dog fórumába, ott sok hasznos dolgot tudhatsz meg dogos gazdiktól.

Megértem anyudékat, én sem szívesen engednék el gyereket akkora kutyával, amit végszükség esetén nem tud megtartani. Vagy nem mindenki szereti, hogy ekkora nagy kutya van a szobában.
Én a helyedben más kutyán kezdenék gyakorolni. Ha nem tudsz elsőre 100% engedelmesre nevelni egy vizslát, akkor nem dől össze a világ. 20 kg az egész kutya, ezért pórázzal te is simán visszahúzod. Jobb híján valahogy elvontatod egy kutyasuliig, aztán ott helyre tesznek titeket. Egy olyan 60-80 kilós német doggal ez a mutatvány egész máshogy nézne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!