Mennyibe kerül egy magyar agár?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Változó. Az sem mindegy, hogy kitől veszed, az sem mindegy, hogy milyet. A magyar agár sajnos elég heterogén fajta lett, ugyanis van a küllem/show vonal, a verseny vonal és a munkavizsgás vadászagarak.
Mind a három vonalban megvan a rizikó.
Én leginkább a csak küllemre tenyésztett kutyákat kerülném a helyedben, ők már csak külsőre agarak (van amelyik még küllemre sem, hiába TK-s).
A versenyre tenyésztett, főleg a coursinges kutyák tenyésztői között érdemes szétnézni. A pályakutyáknál azért kérdéses, hogy mennyi greyhound lett belekeverve a sebességnövelés miatt, de azoknak a kutyáknak nagyon borsos az ára.
A vadászagarak között is vannak, ahol greyhound van belekeverve, ezért szintén nagyon szét kell nézni a tenyésztők között és kiszűrni a rabsic agarakat.
A lényeg, hogy változatos az áruk. Viszont ha jól körülnézel, akkor jó kutyát vehetsz a töredékéért annak, amennyibe egy külföldi fajta kerül.
Nekem 5 éves a magyar agaram, származási lappal rendelkezik és 50k-ért vettem anno egy vadászkennelből. Van versenyagaras ismerősöm, két kutyája is többszörös bajnok, de azt mondta, amikor meglátta a kutyámat, hogy na itt egy igazi magyar agár és ha indítanám, tönkreverné a mezőnyt. Egyszerűen más. Nem annyira vékony, mint az ő kutyái, robusztusabb (ha lehet egy ilyen jelzőt agárnál mondani), szélesebb a mellkasa és mélyebb is. A küllem magyar agaraknál nekem kifejezetten nem tetszik, hogy sekély a mellkasuk.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szerintetek hogyan lehetne a két fajtát népszerűsíteni vagy esetleg változtatni rajta? Hogyan lehetne azt elérni, hogy az emberek rájöjjenek arra, hogy házőrzésre az őrző pásztorkutya fajták valók? Mi a véleményetek az Erdélybe kihelyezett kutyákról?
De angol és magyar agár keverék is jó.
Melyik legkevésbé makacsabb?
milyenek jellemuek az ott vásárolt kutyak? voltak problemak veluk? kb mennyibe kerulnek? köszi előre is :)
Öreg kutyám sokat fogyott a télen és felfekvések jelentek meg csontos testén. Egyéb betegsége nincsen, kiegyensúlyozottnak tűnik, de mivel a tápot nem nagyon eszi próbáljuk konyhai maradékkal vagy koszttal megtoldani a táplálékát. Kérdés hogy ez mennyire, milyen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!