Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam össze a két...

Hogyan szoktassam össze a két kutyát?

Figyelt kérdés
Régen kertes házban laktunk, ott volt egy kutyánk, Bleki (puli). utána elköltöztünk egy lakásba, ahova nem vihettük, ezért a mamám kertjébe került, ahol volt még rajta kívül két kutya, akik nem voltak vele kedvesek, kicsit elnyomás alatt volt. a lakásba vettünk egy kutyát, Lanat (havanese), aki mióta ivarérett, azóta meglát egy kutyát, és morog, meg ugat rá (félelemből). most újra elköltözünk egy kertes házba, ahova a Blekit is kellene vinnünk, mert a mamám és a testvére egy telken laknak két különböző házban, és a testvére nem nézné jó szemmel, hogy van kertünk, de a Bleki még mindig náluk van. Hogy szoktassuk össze a két kutyát, hogy ne legyen belőle marakodás? Mert akkor a Lana húzná a rövidebbet...

2016. nov. 1. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát első körben menjetek el egy rehabilitációval (viselkedési problémákkal) is foglalkozó kutyaiskolába, és tanuljátok meg kezelni a kutyáitokat, hogy ne ők döntsék el, hogy összebalhéznak-e vagy sem, hanem ti. Utána már piskóta :)
2016. nov. 1. 10:25
 2/8 anonim válasza:
56%
Szerintem, ha simán egy kertbe vannak. Akkor sem fogják egymást bántani. Max egy pici csipkelődés lessz. De hamar el fog dőlni, ki a dominánsabb, és a falkában rend lesz. Ami nem derült ki, az a kuryák neme. Pedig fontos, mert különböző nemű kutyák nem bántsák egymást.Legalábbis nem jellemző.
2016. nov. 1. 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Vigyétek el a havaneset kutyasuliba/kutyaoviba, szocializálni stb, utána pedig semleges helyen ismertessétek össze őket :)
2016. nov. 1. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindkét kutyát szocializálni és nevelni kellene. Erre valók a kutyaiskolák. Olyat keress, ahol kimondottan szocializációval is foglalkoznak már felnőtt kutyák esetében is.

Ivartalanítás emellett nem ártana.

A kutyákat kiskortól érdemes vinni kutyaoviba, vagy más kutyás társaságba, ahol játszhatnak, ismerkedhetnek más kutyákkal, megtanulnak velük kommunikálni, így a későbbiekben nincsenek ilyen problémák. Gondolom, ez elmaradt, akkor most kell pótolni szakember segítségével.

2016. nov. 1. 13:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Én előbb elvinném az új kutyát pórázon többször anyukád kertjébe, hogy ismerkednek Blökivel, aztán póráz nélkül is összeengedném őket, de a mamád kertjében, és csak utána hoznám el Blökit.
2016. nov. 2. 09:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Bocsánat, az kimaradt, hogy két nőstény kutyáról van szó, a Lana 2 éves, a Bleki 10 éves. A Bleki egyébként ivartalanítva van, és ő most is 2 kutyával van együtt egy kertben, meg neki volt más kutya is mellette, szóval vele nincs gond, a Lanaval vannak problémák. Az a gondja, hogy fél, és ilyenkor morog meg ugat. Nem erőszakos.

A Blekivel meg nem tudjuk összehozni, mert ugye még rajta kívül ott van két kutya a mama kertjében, és ott őt megennék, a Bleki meg nincs pórázhoz szoktatva, szóval nem tudunk még találkozót se rendezni az utcán. Ha a Blekin póráz van, egyszerűen odatapad a földhöz, és ha az ember meg akarja mozdítani, akkor csak úgy tudja, hogy húzza.

2016. nov. 3. 19:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kutyaovi, kutyasuli, szoktassátok pórázhoz :)

Megkérdezhetem, ha nincs pórázhoz szoktatva, hogy viszitek el sétálni?

2016. nov. 3. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a Bleki hogy sétál? o.o

Tessék őket kutyaiskolába vinni! Lanát szocializálni, nevelni, Blekit pórázhoz szoktatni, és szintén nevelni. Vigyétek együtt sétálni őket. Majd megy a Bleki is, ha ott lesz a Lana, meg ha finomságokkal csalogatjátok, és jutalmazzátok közben.

2016. nov. 3. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Holnap kapok egy kutyát. Hogyan szoktassam pórázra?

Nos a menhelyről hozunk haza egy kutyust kb közepes termetű de a pórézt utálja.ha a nyakában van csak húzni lehet mert nem megy magától.De ahogy megismertem eléggé virgonc 13L

Hogy szoktassam pórázhoz az idős, félős kutyát?

A nagyszüleim kutyája már közel 10 éves, kiskorában került ide. Közepes testméretű. Az utóbbi időben kezdtem vele foglalkozni, addig a kajáltatáson kívül nem nagyon vette kezelésbe senki. Fél az idegenektől, meg amúgy az emberektől is. Kutyasuliba meg hasonlóba nincs...

Hogyan szoktassam le a kutyát (10hetes) arról hogy ne kapaszkodjon fel az ágyra?

Sose volt felrakva az ágyra de ha az ágyon vagyok és megunja amit csinál akkor ugat és ugrál az ágyra fel. Természetesen rengeteget játszunk vele, de éjjel is ezt csinálja akkor meg nincsen játszás idő. Hiába mondom neki, hogy "Nem!" akkor is csinálja.

Hogyan szoktassam a kutyát egyedülléthez?

Van egy 10 hetes törpe uszkárom. Kétszer volt eddig egyedül de csak 10 percig. Egyszer szinte aludt es akkor nem is volt semmi baj, de a másik alkalommal nagyon nyüszített es ugatott, amikor pedig visszajottem mindenhova követett. Most nyáron nincsen vele gond hogy...

Hogy szoktassam eröl le a kutyát?

Van egy 3hónapos kutyám! Pár kérdés felétek! Első: Este a kutyám egész éjjel vonyít!ugat!kaparja az ajtót...ha kimegyek megy a helyére és meg kell vármom míg elalszik ha nem ujra elkezdi...1óra mulva felkel es újra kezdhetem az egészet...ilyenkor ki kll menni?vagy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!