Western lovarda Budapesten vagy Bp közelében?
Tudom, hogy az interneten is lehet keresgélni, meg is tettem, de egyrészt nem volt nagyon eredményes a keresésem, másrészt érdekelne egy-egy helyről a tapasztalatotok.
Kezdő vagyok egyébként, próbáltam már többször az angolt és westernt is (futószáron) és mind a kettő nagyon tetszik, de a western fogott meg legjobban és szeretnék többet foglalkozni vele. Szóval olyan helyet keresek ahol megtanítanának helyesen lovagolni, de csak hobbi szinten, mert igazából az élmény kedvéért csinálnám, szeretném jobban megismerni a lovakat.
(16 éves lány vagyok, bár ez nem kifejezetten lényeges szerintem:D)
Úgyhogy ha valaki tudna valahogy segíteni (lovarda nevek, vélemények stb...), annak nagyon örülnék:)

válasza:Gödön (Bp-től kb 10 percre) vagy egy Szálender tanya nevezetű lovarda, ahol ugyan nem voltam, de azt tudom, hogy főleg western stílusban oktatnak. Sajnos nem tudom, milyenek a lovak, milyenek az oktatók, mennyire megfelelőek a körülmények stb.., de ha gondolod, egy próbát megérhet. :)
Ha meg meggondolnád magad, és mégis megpróbálnád újra az angolt, a 12 betyár lovasiskolát nagyon tudom ajánlani!

válasza:A Szálender-tanya az bizonyos budapesti részekről nagyjából a világ vége. Mondjuk Budafokról. Vagy Kispestről. :) Ahogy látom, van ott a "közelben" buszmegálló (Pázmány P. utca), és a menetrend Újpest-Városkaputól csak 23-29 perc. Ez hajnalban biztosan igaz is. Onnan már csak akkor a világ vége, ha zuhog az eső, vagy jön két kuvasz - egy kilométer. Géperejű járművel is van vagy 40 perc az út a fővárosból, a Váci úton kikeveredni, majd Dunakeszin átvergődni... 10 perc, mi? :D
Amúgy jó hely, versenyekre menni, annál bensőségesebben nem ismerem.

válasza:

válasza:Juj akkor bocsánat. Én csak azt néztem, hogy Göd és Bp mennyire van egymástól.
Ne haragudjatok, én tényleg csak jót akartam.😳

válasza:

válasza:Már nem 16, hanem 18 éves. :)
Még egy, Budakeszi, Texas Ranch.
Kapcsolódó kérdések:
Tudom, volt már hasonló kérdés, de egy év alatt is sok minden változhat. Tudtok esetleg Pesten, vagy legalábbis a várostól nem túl messze jó lovardát? Régebben lovagoltam (vidéki vagyok), de nagyjából kezdőként mennék most újra. Közvetlen, barátságos oktatók és nem...
Derékfájós vagyok, és azt ajánlották, hogy járjak lovagolni. Nem akarok profi lenni, nincsenek nagy igényeim. Még annyi, hogy nem biztos, hogy fogok tudni rendszeresen járni, ez leginkább az anyagiaktól függ. De a múltkor egy nyaraláson kipróbáltam a lovaglást, és...
Heti 1-2 alkalommal szeretnék lovagolni de eddig nem találtam olyan jó helyeket. Hétkaznaponként lenne jó.
Sziasztok 1 db póni számára keresnák bértartáshoz megbizható helyet. Abszolút nem értünk a lovakhoz, 2 pici gyereknek lenne inkább hétvégi jelleggel. Kb 20000 Ft-ot tudnánk rászánni. (ennyiert van egy hely, csak az sajnos messzebb). Nem tudunk sajnos sokkal többet...
Olyan lovarda kéne, ahol haladó szinten tudnék lovagolni, saját ló nélkül. Nem feltétlenül csak Csömörön, jó Budapesten vagy Kistarcsa közelében is.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!