Valami tanács? Mindig visszaesek a nyeregbe könnyített vágta közben.

válasza:

válasza:Azért esel vissza, mert nem gyakoroltad eleget a kétpontos ülést.
Az megy?
Ha nem: a titka h vedd jól hátra a lábszárad és engedd le a sarkad, térdben pedig támaszkodj. Ne erővel, hanem egyensúllyal tartsd magad.
Hogyha előremegy a lábszárad, Te is hátra fogsz huppanni.
Amíg ezt begyakorlod, érdemes 2-3 lyukkal feljebb csatolni a kengyelt.
Sok sikert! :)

válasza:#2 nem szabad nagyon hátra venni a lábszárad.
A lábujj-térd-váll egyvonalba kell hogy legyen.
Illetve a rövid kengyeltől rosszabb lesz. Egyrészt térdfájás, bokafájás elő fog jönni elég hamar, ha az amúgy jó kengyelt rövidebbre állítod. Ráadásul a kezdő lovas ilyenkor nagyon kiáll a nyeregből mert nincs meg az izomzata, hogy csak kicsit emelkedjen ki, tehát szintén vissza huppanik vagy nagyon elöl lesz a felső teste.
Kedves kérdező.
Ezt nagyon sokat kell gyakorolni, hogy meglegyen az egyensúlyod és az izomzatod is ahhoz, hogy megtudd tartani magad.
Sok sok kétpontos ülést kell csinálni lépésben és ügetésben, illetve kengyel nélkül is.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mindegyiket hallottam már. Az előző lovardában ahol tanultam kikönnyítésnek hívták, voltam egy helyen ahol könnyített ülésnek és a mostani helyemen 2 pontos ülésnek és ők máshogy is magyarázzák: azt mondják dőljek előre és csak picit emelkedjek fel, de eddig csak...
Díjugratásban lehet látni, általában profibb lovasoknál, legtöbbször a hosszú falon előre lovaglásnál, hogy nem könnyített ülésben vagy iskola ülésben vágtázik hanem minden ütemre váltogatja őket. Mit lehet ezzel elérni, vagy mire is jó ez?
Szabadidős versenyről van szó, és a stílusversenyeken azt látom hogy szinte mindenki könnyítve lovagol. Tudok könnyítve is lovagolni de én 3 pontos ülésben sokkal stabilabnak és szebbnek érzem az ülésem álltalában így szoktam vágtázni. Szóval szerintetek a versenyen...
Most váltottam lovardát, és sajna az előzőben szó sem esett a könnyített ülésről.A mostani lovardában viszont kérik, hiszen létfontosságú, és nagyon rosszul megy.
Eddig 9 napon voltam lovagolni,minden nap 2x 20 percet. Tudom,hogy ez így kevés,de nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lehet. Tudok lépésben,tan-és könnyű ügetésben kapaszkodás nélkül lovagolni. A könnyített ülés is jól megy. Az elméleti dolgokat tudom,de egy kicsit...
"helyes befolyás az előírt "könnyített ülésben"
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!