Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Patazsírt tényleg csak beáztat...

Patazsírt tényleg csak beáztatott patára szabad kenni?

Figyelt kérdés
Mármint úgy natúr nem lehet? Muszáj állandóan patamosóban áztatni a lábát?? :o
2011. nov. 21. 15:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem, éppen az, hogy arra NEM KELL.

Ha napi 15-20 percet áztatod (patánként), akkor nem kell patazsír, ha még erre rá is kensz, már túlságosan felpuhul neki...


A patazsír az áztatás helyett van, a kényelmesebb megoldás, meg abban van még mindenféle más cucc is ami jó a szarunak, erősíti, stb.


Inkább arra ügyelj, hogy tiszta legyen a pata felülete, mert ha a koszra, porra, ráragadt homokra, megszáradt sárra kened föl, akkor az úgy beissza magát, hogy az életben le nem vakarod onnan... Az meg nem túl jó...

Legegyszerűbb, ha egy gyökérkefével átkeféled a pata felületét.

2011. nov. 21. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem egészen. Pontosabban beáztatott és megszáradt patára érdemes kenni (különben nem fog odatapadni). Ugyanis úgy működne, hogy lezárja a pórusokat így benttartja a vizet. De értelemszerűen, ha nem áztatod be, akkor is működik, csak akkor nincs az a plusz víz, amit be tudsz zárni vele, csak a további vízvesztést gátlod.
2011. nov. 21. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Mert oktatóm azzal erősködik hogy ne pocsékoljam a patazsírt mert így olyan mintha a száraz körmömre kenném. Nem szívja be. ez nekem is furcsa volt!! Hol olvashatok ennek utána, részletesebben?
2011. nov. 21. 16:26
 4/13 A kérdező kommentje:
Meg olyanokat olvasok hogyha ne lesz nedves a pata zsírozás előtt akkor csak kiszárítja és rugalmatlan lesz! Most akkor mi az igaz? Hogyan is kell?
2011. nov. 21. 16:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Az én zsíromon minden le volt írva, biztos a tiéden is... Egyébként mi sosem áztattuk a patát, csak lemostuk, szóval bejössz, leszerelsz, kiviszed mosóba, gyökérkefével levakarod a koszt róla, hogy tiszta legyen, lemosod az izzadtságot a hátáról, persze csak nyáron, lehűtöd az inait, stb, és úgy kened a zsírt. Áztatásról sosem hallottam..
2011. nov. 21. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
És se úgy értettem hogy áztatni, hanem hogy vizesnek kell lennie a patának!
2011. nov. 21. 16:46
 7/13 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy lemosom, és ha kicsit leszáradt, beszívta a vizet, akkor kenem be. De ha nincs kirepedezve, akkor szárazon is lehet.
2011. nov. 21. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
mielött lekenjük a patáját patazsírral mindig lemossuk elötte vízzel,hogy a kosz,sár ne ragadjon bele a zsírba és az ecsetbe amivel kenjük mert akkor nem sokat ér az egész.
2011. nov. 21. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem kell leáztatni a patát, hanem csak simán lemosni róla a koszt. Amúgy jobb a patabalzsam. Általában profi versenyzők is azt használják. Olvass utána, ha nekem nem hiszel.
2011. nov. 21. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Gyökér kefe nem annyira hatásos ,én drót kefével szoktam ,aztán jól beledörzsölöm a pata zsirt.
2011. nov. 21. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!